Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
27. prosince 2023 7:00
Čas čtení 5:22
Radim Šlechta

Filmy nadupaný rok 2024: Podívej se, na které filmy se můžeš těšit. Přijde Zendaya, Pattinson i Chalamet

Filmy nadupaný rok 2024: Podívej se, na které filmy se můžeš těšit. Přijde Zendaya, Pattinson i Chalamet
Zdroj: MGM
FILMY A SERIÁLY JOKER 2 ROBERT PATTINSON TIMOTHÉE CHALAMET ZENDAYA
Uložit Uložené

Vybrali jsme pro tebe zajímavé filmy, které v příštím roce vstoupí do kin.

I když letos museli filmoví tvůrci a tvůrkyně obhajovat svoje práva stávkováním a odložilo se několik premiér, stále se v následujícím roce dočkáme řady povedených snímků. Ty nejlepší jsme vybrali a sepsali.

Těšit se můžeš na několik slibně vypadajících pokračování i na úplně nové příběhy a v kině uvidíš Ryana Goslinga, Roberta Pattinsona nebo Zendayu. Příští rok bude opravdu bohatý, takže se nám všechny slibné filmy do výběru nevešly. Za zmínku stojí i Deadpool 3, čtvrtý díl Kung-fu PandyJá, padouch, nový Lví král, Krotitelé duchů nebo Furiosa ze světa Šíleného Maxe. Ale teď k samotnému výběru. 


Joker: Folie à Deux

V říjnu příštího roku se na plátna vrátí Joaquin Phoenix jako Arthur Fleck v pokračování úspěšného Jokera. Druhý díl s podtitulem Folie à Deux slibuje ještě hlubší sondu do jeho temné mysli a ještě chaotičtější zábavu. Kromě toho se můžeš těšit na Lady Gaga v roli Harley Quinn.

O tom, co se v druhém Jokerovi stane nebo jak přesně bude vypadat, se toho zatím příliš neví. Jisté ale je, že půjde o muzikál. I když se tenhle formát setkává spíš s opatrným optimismem a zvědavostí než s nekritickým nadšením, Joker rozhodně patří k postavám, kterým může hudební poloha sednout přímo dokonale. Film Todda Phillipse může být skvělou expedicí k hranicím lidské morálky a my se na něj už teď moc těšíme.

Joker: Folie à deux.
Joker: Folie à deux. Zdroj: Warner Bros./propagační materiál
Plánovaná premiéra v ČR: 3. října 2024
Režie: Todd Phillips
Hrají: Joaquin Phoenix, Lady Gaga, Zazie Beetz, Brendan Gleeson, Catherine Keener, Harry Lawtey, Jacob Lofland


Beetlejuice 2

Kultovní klasika z 80. let se konečně dočká pokračování. Beetlejuice Tima Burtona se vrací, aby zase zákeřně vyběhl s živými i mrtvými lidmi, ale hlavně pobavil a postrašil publikum. Ve filmu se znovu setkáš s Michaelem Keatonem v titulní roli, ale i s dalšími herci a herečkami z původního ansámblu. Objeví se Catherine O’Hara i Winona Ryder a nově také Jenna Ortega.

Doporučeno
Režisér chválené romantiky Dej mi své jméno je tu s nejnadrženějším filmem roku. Dva tenisté v něm bojují o Zendayu Režisér chválené romantiky Dej mi své jméno je tu s nejnadrženějším filmem roku. Dva tenisté v něm bojují o Zendayu 24. dubna 2024 13:30

Na druhého Beetlejuice se těšíme kvůli nostalgii po původním hororu, ale také protože Burton dostává možnost oživit klasický příběh i v moderním zpracování. Režisér sice u posledních několika filmů dostal vyčiněno, že „vyšuměl“ nebo že „vykrádá sám sebe“, ale stále umí tvořit poutavé a originální světy, postavy i vynálezy. Beetlejuice 2 snad nebude výjimkou.

Pokračování osmdesátkového kultu Beetlejuice zastavilo svou produkci ještě před vypuknutím stávky. Nyní je velmi nepravděpodobné, že by štáb stihl premiéru v září 2024.
Pokračování osmdesátkového kultu Beetlejuice zastavilo svou produkci ještě před vypuknutím stávky. Nyní je velmi nepravděpodobné, že by štáb stihl premiéru v září 2024. Zdroj: Plan B Entertainment
Plánovaná premiéra v ČR: 5. září 2024
Režie: Tim Burton
Scénář: Mike Vukadinovich
Hrají: Michael Keaton, Winona Ryder, Jenna Ortega, Monica Bellucci, Justin Theroux, Willem Dafoe, Catherine O'Hara


Spider-Man: Beyond the Spider-Verse

Příští rok vyvrcholí i momentálně nejlepší komiksová série o Spider-Manovi a paralelních světech. Letos jsme se nechali unést druhým dílem, který nás potěšil neuvěřitelně kreativním komiksovým vyprávěním a strhujícím audiovizuálem. Na druhou stranu si ale u publika udělal velký dluh rychle utnutým koncem. Třetí díl tak bude mít hodně práce, aby trilogii dostatečně důstojně završil.

Spider-Man: Across the Spider-Verse.
Spider-Man: Across the Spider-Verse. Zdroj: Sony Animation Pictures
Plánovaná premiéra: původně březen 2024, teď nespecifikováno
Režie: Joaquim Dos Santos, Kemp Powers, Justin K. Thompson
Hrají: Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Brian Tyree Henry

Duna: Část druhá

Film, na který čekají jak fanoušci a fanynky sci-fi, tak i lovers Timothého Chalameta, měl původně vstoupit do kin už letos v listopadu. Kvůli stávce se ale jeho premiéra posunula, takže se na něj podíváme až příští rok v březnu.

Doporučeno
Co nevíš o Zendaye: Tajně chodila s hercem z Euforie, začala kariéru po boku hvězdy Onlyfans a mohla být basketbalistkou Co nevíš o Zendaye: Tajně chodila s hercem z Euforie, začala kariéru po boku hvězdy Onlyfans a mohla být basketbalistkou 14. března 2024 14:00

Pokračování monumentálního eposu tě přenese zpátky na planetu Arrakis za dalším dobrodružstvím Paula Atreida (Timothée Chalamet). Ten se bude muset spolu s Chani (Zendaya) a dalšími Fremeny postavit spiklencům, kteří zničili jeho rodinu.

Už podle traileru je jasné, že se můžeme těšit na víc akce než v prvním dílu. Paul bude nadále rozvíjet svoje nadpřirozené dovednosti a zároveň si osvojí všechno umění fremenského lidu. A možná přijde i písečný červík. Kromě vizuálně strhujícího snímku nás také potěšilo obsazení, které původní dvojici Chalamet–Zendaya rozšiřuje o Florence Pugh nebo Austina Butlera.

Plánovaná premiéra v ČR: 29. února 2024
Režie: Denis Villeneuve
Předloha: Frank Herbert
Scénář: Jon Spaihts, Denis Villeneuve
Hrají: Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Javier Bardem, Stellan Skarsgård, Dave Bautista


Mean Girls

Tina Fey přichází s novou variací na naprostou moderní klasiku. Protivný sprostý holky se příští rok dočkají muzikálové verze a my jsme zvědaví, jak tenhle remake dopadne.

Film ti odvypráví příběh Cady Heron, která se dostane na vrchol středoškolského společenského žebříčku. Udělá ale fatální chybu a zamiluje se do bývalého přítele zákeřné Reginy George a rázem se ocitne na jejím seznamu nežádoucích osob. Scénář zůstává totožný jako v původním filmu, dočkáme se však nového obsazení. Cady si zahraje Angourie Rice a Reginu Reneé Rapp. 

mean girls protivny sprosty holky
Zdroj: Paramount Pictures/propagační materiál
Plánovaná premiéra: nespecifikováno
Režie: Samantha Jayne, Arturo Perez Jr.
Scénář: Tina Fey
Hrají: Angourie Rice, Reneé Rapp, Tina Fey, Jon Hamm, Jenna Fischer, Ashley Park, Auli'i Cravalho, Busy Philipps


Rivalové

Luca Guadagnino je mistrem jemné estetiky a jímavých lidských příběhů. Milujeme jeho Dej mi své jméno a hororová romance Do morku kostí patří mezi nejkrásnější filmy roku 2023. V příštím roce by se po odložení kvůli stávkám mělo dostat do kin jeho sportovní polyamorní drama Rivalové (Challengers).

Doporučeno
Podruhé a ještě dunivější. Proč bys měl*a vyrazit do kina na druhou Dunu (a vzít si náhradní spodní prádlo)? Podruhé a ještě dunivější. Proč bys měl*a vyrazit do kina na druhou Dunu (a vzít si náhradní spodní prádlo)? 28. února 2024 8:00

Oblíbená Zendaya v něm ztvární dříve talentovanou a úspěšnou tenistku Tashi, která po zranění musela změnit kariéru a začít pracovat jako trenérka svého manžela Arta. Oba se setkají s jejím někdejším přítelem Patrickem a Tashi se bude muset vypořádat s minulostí víc, než by si přála. Zapeklitá vztahová situace má vyvrcholit přípravami na tenisový zápas obou mužů.

Plánovaná premiéra v ČR: 25. dubna 2024
Režie: Luca Guadagnino
Scénář: Justin Kuritzkes
Hrají: Zendaya, Josh O'Connor, Mike Faist, Faith Fay, A.J. Lister

Motorkáři

Motorkáři (The Bikeriders) patří k filmům, na které se opravdu těšíme. Zavedou tě do srdce amerického středozápadu a jeho nechvalně proslulých motocyklových klubů. Tvůrčí tým slibuje autentický pohled na životy členů místního motorkářského gangu a na jejich vzestupy, ale i tvrdé pády.

Co se týče obsazení, můžeš se těšit především na Austina Butlera, Jodie Comer, ale také Toma Hardyho. Ti se představí jako součást jednoho z nejslavnějších motorkářských uskupení, která se z malé partičky outsiderů vypracovala v gigantickou zločineckou organizaci.

Plánovaná premiéra v ČR: nespecifikováno
Režie: Jeff Nichols
Scénář: Jeff Nichols
Hrají: Austin Butler, Jodie Comer, Tom Hardy, Michael Shannon, Boyd Holbrook, Norman Reedus, Damon Herriman, Beau Knapp, Karl Glusman, Emory Cohen, Mike Faist

Kaskadér

V dnešní době neexistuje mnoho režisérů, kteří by v akčních filmech překonali řemeslo Davida Leitche. Stojí za prvním Johnem Wickem, druhým dílem Deadpoola a povedeným snímkem o vlacích a vrazích Bullet Train.

Doporučeno
Vybrali jsme nejlepší filmy roku 2023. Tohle by tě nemělo minout Vybrali jsme nejlepší filmy roku 2023. Tohle by tě nemělo minout 20. prosince 2023 11:00

Ve filmu Kaskadér (The Fall Guy) se bude věnovat příběhu filmového kaskadéra, který opustil branži kvůli mentálnímu i fyzickému zdraví. Teď se vrací do akce natočit film v režii své expřítelkyně, protože se původní hlavní hvězda záhadně ztratila.

Hlavní roli si střihne Ryan Gosling a uvidíme také Emily Blunt. Na papíře vypadá Kaskadér jako skvělá akční krimi komedie, na které se toho nemůže příliš pokazit. Tak doufejme, že to Leitchovi vyjde i tentokrát.

 

Plánovaná premiéra v ČR: 2. května 2024
Režie: David Leitch
Scénář: Drew Pearce
Hrají: Ryan Gosling, Aaron Taylor-Johnson, Emily Blunt, Hannah Waddingham, Winston Duke, Stephanie Hsu


Nosferatu

Upír Nosferatu je naprostá hororová klasika, která se na plátně poprvé objevila už v roce 1922. V průběhu let se dočkala několika více či méně zdařilých předělání a inovací a tu nejnovější uvidíme už příští rok. 

Nosferatu režiséra Roberta Eggerse bude vyprávět příběh upíra, který se zamiluje do posedlé ženy a v okolním světě způsobí mnoho zlého. Eggers stojí například za povedeným Majákem s Robertem Pattinsonem a Willemem Dafoem. Ve svém novém filmu Nosferatu spolupracoval s Billem Skarsgårdem, jehož hororovou dráhu nejspíš znáš díky filmu To, kde ztvárnil děsivého klauna Pennywise.

nosferatu
Zdroj: Photo © Prana-Film
Plánovaná premiéra: 25. prosince 2024, v ČR neuvedeno
Režie: Robert Eggers
Scénář: Robert Eggers
Hrají: Bill Skarsgård, Nicholas Hoult, Lily-Rose Depp, Aaron Taylor-Johnson, Emma Corrin, Willem Dafoe, Simon McBurney, Ralph Ineson


Mickey 17

V příštím roce se do kin vrátí také Robert Pattinson, a to ve sci-fi filmu Mickey 17 od režiséra Džun-ho Ponga. Batman a upír Edward se v něm objeví jako zaměstnanec na jedno použití, jehož tělo se po každé smrti regeneruje s nedotčenými předchozími vzpomínkami. Jeho úkolem je kolonizovat vzdálený svět.

Doporučeno
RECENZE: Wonka je koncentrovaný vánoční zázrak a největší překvapení roku RECENZE: Wonka je koncentrovaný vánoční zázrak a největší překvapení roku 13. prosince 2023 11:00

O dobré sci-fi příběhy je kromě zaběhnutých sérií nouze a my doufáme, že právě Mickey 17 bude jedním z těch, které se opravdu povedou. Zatím pro to mluví jak Pattinson nebo Mark Ruffalo v hlavních rolích, tak i oscarový režisér, který se do povědomí nejvíc zapsal satirickým Parazitem.

Plánovaná premiéra: 28. března 2024
Režie: Džun-ho Pong
Scénář: Džun-ho Pong
Hrají: Robert Pattinson, Steven Yeun, Mark Ruffalo, Toni Collette, Naomi Ackie
Domů
Sdílet
Diskuse