Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti Evisions.
7. března 2022 14:33
Čas čtení 2:15
Sponzorovaný obsah

Nejlepší dovolená s kamarády? Zkus Tenerife – ostrov, na kterém jde zažít všechno

Nejlepší dovolená s kamarády? Zkus Tenerife – ostrov, na kterém jde zažít všechno
Zdroj: evisions
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ TENERIFE
Uložit Uložené

Proč je Tenerife poslední dobou tak oblíbené? Kam vyrazit, pokud chceš odpočinek a kde je nejkrásnější příroda?

Tenerife dovolená je pojem, který do vyhledávačů zadává poslední dobou víc a víc lidí. A není se čemu divit, tenhle malý div v Atlantském oceánu nabízí celkem všechno, co si od dovolené můžeš přát. Parádní podmínky na surf, skvělé jídlo, víno z úrodné sopečné půdy i místa, kde to vypadá jako na Marsu. Dovolené se dají ulovit za dobrou cenu a pro Čechy je tu relativně levno. Koukni třeba na vyhledávač dovolené Skrz.cz, kde si můžeš ceny dovolených pěkně porovnat.

Chill u bazénu nebo dobrodružství? Je tu obojí

Pokud si s kamarády potrpíte spíš na odpočinkovou dovolenou, zamiřte do jižní části ostrova. Právě na jihu se nachází letoviska s all inclusive hotely a apartmány a taky to tady víc žije. Bazén bývá součástí většiny ubytování a pobřeží je lemované dlouhými písečnými plážemi s bary a restauracemi. Připrav se ale i na to, že jih je více vytížený masovým turismem a obecně tu není tolik přírodních krás.

tenerife
Zdroj: evisions

Pro trochu kanárské autenticity a divočiny se vydejte spíš do severovýchodního výběžku. Je tady o dost nestabilnější počasí, ale taky nádherná a nedotčená příroda, které vévodí národní park Anaga. Místní kopce pokrývá uhrančivá zeleň modřínových pralesů a na pobřeží se tyčí majestátní útesy. Pokud si troufnete sestoupit na některou z pláží, pravděpodobně ji budete mít sami pro sebe. Skrytým klenotem je potom městečko San Andrés, ve kterém leží jedna z nejkrásnějších městských pláží ostrova. Jako na dlani ji budete mít z vyhlídky Mirador Teresitas.

Teide: Na Mars a zase zpět

Vyrazit na Tenerife a nepodívat se na Teide? To by byl hřích. Tahle činná sopka, která je s úctyhodnými 3 718 m n.m. zároveň nejvyšší horou Kanárů a celého Španělska, na tebe zaručeně vykoukne během cesty ostrovem mnohokrát. Jak se ale dostat nahoru? Možnosti se nabízí dvě: po svých nebo lanovkou. Při výšlapu počítej s převýšením kolem 1 500 metrů, které tenhle velikán nedá nikomu zadarmo – čeká vás prudké stoupání, a navíc vysoká nadmořská výška, tak to nepodceň. Cesta nahoru (třeba na východ slunce) ale bude rozhodně zážitkem na celý život a krajina jako z Marsu vás nepřestane fascinovat celou dobu výšlapu.

Doporučeno
Jedna návštěva Vietnamu změnila můj pohled na svět. Proč jsem nyní v Česku nešťastná? Jedna návštěva Vietnamu změnila můj pohled na svět. Proč jsem nyní v Česku nešťastná? 16. dubna 2024 7:00

Pokud zvolíš cestu lanovkou, raději si rezervuj jízdenky předem, protože v turistické sezóně tam bývá nával. Nahoře se ti pravděpodobně bude motat hlava kvůli obřímu převýšení během krátké doby. Ale co si budem. Výhledy a fotky v telefonu budeš mít parádní, i když si je „nezasloužíš“ drsným výšlapem.

Na surfu každý den, celý rok

Na Tenerife můžeš surfovat prakticky od svítání do soumraku. Ostrov totiž nabízí různé typy vln po celý rok, ostřílení surfaři sem vyráží hlavně na zimní sezónu. Teplota oceánu neklesá pod 20 °C a surfařské školy a půjčovny jsou tu na každém rohu. Pokud se surfem začínáš, zakotvi na jihu – nejježděnější spot se nachází na pláži Los Cristianos, oblíbená je taky Playa Las Americas. Severní část je i pro surfaře méně vytížená, v zimě vhodná ale spíš pro zkušené – naprosto úchvatná je třeba pláž Benijo s typicky černým pískem a skalnatými reefy. Co ale platí vždy, je doporučení sledovat předpověď, kdy přijde příliv a odliv. Nechceš přece přijet z dovolené s „flákancem“ od reefu. V surfových školách ti s tím rádi poradí.

surf
Zdroj: evisions

Markéta Červenková, redaktorka Skrz.cz

Baví mě cestovat nalehko, jsem totiž mistr v balení do příručního zavazadla. Nejšťastnější jsem na horách, ale s radostí vypnu i při pohledu na západ slunce nad mořem. A nejraději se o tyto krásy dělím s ostatními, třeba formou článku.

tenerife
Zdroj: evisions
Domů
Sdílet
Diskuse