Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
27. února 2022 0:05
Čas čtení 4:01
Ondřej Jarůšek

Bleskurychlé ukončení za 13 sekund a nový král střední váhy. Organizace OKTAGON MMA se vrátila do O2 areny ve velkém stylu

Bleskurychlé ukončení za 13 sekund a nový král střední váhy. Organizace OKTAGON MMA se vrátila do O2 areny ve velkém stylu
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA OKTAGON MMA PATRIK KINCL
Uložit Uložené

OKTAGON 31 přinesl 10 zápasů, z nichž 2 byly o titul. A nechybělo ani plno krásných ukončení. Organizátoři si připravili opět skvělou show.

Turnajová sezóna roku 2022 začala a organizace OKTAGON MMA ji odstartovala velkolepým turnajem v pražské O2 areně. Tam se sešlo zhruba 11 tisíc lidí, kteří se stali svědky 10 zápasů (8 MMA + 2 Underground) a vůbec poprvé historii organizace jsme se dočkali na jedné akci hned dvou titulových bitev. Pojď se s námi podívat, jak turnaj OKTAGON 31 probíhal.

Promotér Ondřej Novotný se jménem celé organizace OKTAGON MMA během turnaje vyjádřil k dění na Ukrajině, která je pod útokem ruské armády. Novotný, společně s celým týmem OKTAGONu, razantně odsoudil agresi a postavil se za napadenou Ukrajinu. Promotér zároveň vyzval k pomoci ukrajinskému lidu.

O tom, jak můžeš pomoci Ukrajině a lidem prchajícím před válkou, jsme ti přinesli články o sbírkách, které na podporu napadené země vznikly. Jakkoliv přispět můžeš i ty.
oktagon 31
Zdroj: OKTAGON MMA

Galavečer v rámci Free Prelims odstartovala bitva podle Underground pravidel mezi českým bojovníkem Luďkem Gregušem a Slovákem Markem Luštiakem. Oba borci spolu bojovali teprve před 14 dny a nyní se proti sobě střetli znovu.

Boj měl akční tempo už od prvních okamžiků, o jeho výsledku však bohužel rozhodlo zranění Marka Lištiaka, který si ve druhém kole poranil koleno. Luděk Greguš po zápase prohlásil, že jej těší výhra, není však spokojený s tím, že zvítězil kvůli zranění soupeře. Dvojici bojovníků tak možná nakonec uvidíme ještě ve třetím vzájemném zápase.

O druhý a poslední zápas podle pravidel Undergroundu se postarali Radek RoušalMichael Deiga Scheck, trenér bojovnice Priscily De Souza, která nesplnila váhový limit a její boj s Lucií Pudilovou byl zrušen. 

Roušal v posledních zápasech předváděl výbornou formu a mnohé možné překvapilo první kolo, které ovládl Deiga Scheck a českého borce dokonce poslal do počítání. Zejména v závěru zápasu však se však Deiga Scheck ocitl pod silným tlakem a nebylo daleko od toho, aby jej Roušal ukončil. To se ale nakonec nestalo a jako vítěze tohoto velmi vyrovnaného a atraktivního zápasu plného přestřelek rozhodčí určili bojovníka z Brazílie.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Pod první MMA zápas večera se podepsali Michal „Hrozivá ústřice“ Nepraš a Vlado Lengál, který na poslední chvíli nahradil Neprašova původního soupeře Daniela Bažanta. Mnozí favorizovali Michala Nepraše, který však v průběhu zápasu podle všeho ztratil jak psychické, tak fyzické síly. To Lengál po zásluze potrestal a ve třetím kole svého soupeře ukončil na zemi technickým knockoutem.

Účastník páté řady reality show OKTAGON Výzva Lengál od svého posledního MMA zápasu prokázal velké zlepšení a jak po zápase řekl, příště by si přál odvetu s Lubošem Lesákem, s nímž minulý rok prohrál.

Duo Denis Farkaš a nová akvizice OKTAGONu Max Handanagić se postaralo o zajímavý a poměrně opatrný duel. Farkaš se po většinu času snažil kontrovat údery pohyblivého Handanagiće, který dle statistik v postoji utrpěl více signifikantních úderů. Handanagić proto změnil taktiku na take-downy a boj na zemi, což se vyplatilo. V polovině třetího kola Denise Farkaše škrtící technikou uspal.

Třetí MMA zápas se nesl ve znamení dvou velikánů. Nastoupili do něj totiž Jakub Běle a Naglis Kanišauskas, kteří oba měří rovných 191 centimetrů. Zápas ale skončil takřka dříve, než začal. Kanišauskas hned v úvodu trefil pravou na bradu Běleho, který zamířil k zemi, a tam jej bojovník z Litvy bleskurychle ukončil. Zápas trval pouhých 13 sekund.

oktagon 31
Zdroj: OKTAGON MMA

Mistr na tvrdá ukončení Jakub Bahník se vrátil do akce a tentokrát se mu postavil válečný veterán Jay Cucciniello. Ani ten však na skvěle rozjetého Bahníka nestačil. Český borec těžil především ze své výšky a velkého rozpětí paží a kromě jednoho zaváhání, kde jej Cucciniello trefil nebezpečným kontrem, svému soupeři nedal šanci. Bahník potvrdil pozici favorita a v 1. kole Cucciniella po salvě úderů ukončil technickým knockoutem.

Vlasto Čepo se divokých výměn nebojí, což v sobotu znovu večer dokázal. Brazilec Alexandre Silva se s ním ochotně pouštěl do výměn a i slovenský bijec inkasoval. Po zhruba 2 minutách a 40 sekundách prvního kola však Čepo trefil svého soupeře tvrdou kombinací a bylo po všem. Další krásný zápas a krásné ukončení.

Hvězdný Alex Lohoré v našem nedávném rozhovoru prohlásil, že se skvěle rozjetým Zdeňkem Polívkou nás čeká primárně válka s ukončením před limitem, a jeho slova se potvrdila. Hned v prvním kole Polívku u pletiva trefil přesnými údery, český borec šel k zemi a rozhodčí souboj ukončil. Lohoré si ve střední váze klade velké cíle a v sobotu prokázal, že pro všechny bojovníky v této divizi bude problémem.

oktagon 31Patrik Kincl.oktagon 31oktagon 31
Zobrazit galerii
(7)

Jedním ze zlatých hřebů večera se stal titulový zápas o prozatímního šampiona lehké váhy Rony Paradeiser vs. Losene Keita. Druhý z jmenovaných naposledy šokoval domácí scénu drtivou výhrou na Karolem Ryšavým, ale prakticky okamžitě si s ním právě Rony řekl o bitvu.

Ani pro jednoho z borců se nejednalo o vůbec snadný zápas. Oba se postarali o senzační podívanou na 5 kol, které přinesly hned několik zvratů a napínavých momentů. Rony se rychlé a tvrdé výpady výbušného Keity snažil eliminovat take-downy, což se mu zprvu dařilo. S přibývajícími koly však začaly očividně Paradeiserovi docházet síly, ke kterým se přidalo i krvácení z nosu.

Rony dal do boje naprosto vše, z pohledu bodových rozhodčí však jednohlasně zvítězil Losene Keita, který se tak stal prozatímním šampionem lehké váhy a pravděpodobně příštím vyzývatelem Ivana Buchingera.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Před hlavním zápasem večera by se napětí ve vzduchu dalo krájet. Mezi prozatímním šampionem Pirátem a Patrikem Kinclem panovaly napjaté vztahy a během boje to bylo znát. Favorizovaný český bijec však nezaváhal, drtivou většinu zápasu měl ve své režii a Piráta trápil na zemi.

V posledním, pátém kole Pirát zabral a byl to on, kdo dostal Patrika Kincla na zem. Ten se však nenechal výrazně ohrozit a zbytek zápasu si pohlídal. Po pěti kolech, které oba bojovníky stály mnoho sil, nemohlo být pochyb o vítězství českého borce 3:0 na body. Kincl se tak stal novým králem střední váhy.

Kuriózní situace nastala po zaznění závěrečné sirény, kdy se borci nepřestávali bít a roztrhnout je musel až přítomný rozhodčí. Nakonec si ale vzájemně podali ruce a zdá se, že nevraživost mezi nimi skončila. Jak ale nový šampion Patrik Kincl dodal, některé věci si spolu ještě musí vyříkat.

Patrik Kincl.
Patrik Kincl. Zdroj: Oktagon MMA
Domů
Sdílet
Diskuse