Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Wolt.
23. března 2022 10:30
Čas čtení 4:59
Sponzorovaný obsah

Tři činnosti, které nás nebaví, ale potřebujeme je k životu. Poradíme ti, jak se jim elegantně vyhnout

Tři činnosti, které nás nebaví, ale potřebujeme je k životu. Poradíme ti, jak se jim elegantně vyhnout
Zdroj: Wolt
GASTRO ONLINE SUPERMARKET WOLT MARKET
Uložit Uložené

Vyhnout se domácí práci nebo návštěvě supermarketu? Klidně můžeš.

Mohli bychom na tebe vysypat desítky citátů na téma čas a jak moc je cenný. To ale všichni víme, a hlavně pociťujeme. Většina z nás se snaží během dne zvládnout nepřeberné množství práce, a stejně máme večer pocit, že jsme nic nestihli. Po takovém dnu navíc přijdeš domů a tam na tebe čeká kopice nevypraného prádla, prázdná lednice a další povinnosti. Je ti tenhle scénář povědomý?

Díky Wolt Marketu nemusíš po těžkém dnu ještě absolvovat cestu do supermarketu a hodinový nákup. Kurýr ti ho doveze za půl hodiny až domů. Ve spolupráci s Woltem jsme pro tebe připravili i několik tipů, jak se nepříjemným, ale nutným povinnostem vyhnout nebo si je alespoň zpříjemnit. Spoustu věcí za tebe díky online službám může udělat někdo jiný nebo je vyřídíš z pohodlí gauče. Navíc pro tebe máme promo kód, díky kterému budeš mít první objednávky z Wolt Marketu levnější.

Wolt šetří tvůj čas

Službu Wolt máš pravděpodobně spojenou s dovozem hotového jídla z nejrůznějších restaurací. Nyní rozšiřují své služby a začínají vznikat první Wolt Markety. Jedná se o online supermarket, který ti do 30 minut doveze malý i týdenní nákup. V současnosti fungují tři pobočky – v Praze na Smíchově, v Holešovicích a v Brně.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Wolt Česko (@wolt.czech)

Kamenné prodejny Wolt neboli Wolt Markety fungují jako speciální obchody pro kurýry, běžným zákazníkům nejsou přístupné. Na základě tvé objednávky ve Wolt Marketu připraví zboží a kurýr ho doveze na zadanou adresu. Služba funguje každý den od 8 do 23 hodin

Sortiment se skládá z nejrůznějších druhů jídla, od jogurtů a zeleniny až po brambůrky a popcorn. V pohodě si nakoupíš i v případě, že potřebuješ veganské, bezlepkové, bezlaktózové nebo jiné speciální potraviny. Mezi více než 2 000 produkty najdeš také drogerii a potřeby do domácnosti. Objednat si tak můžeš třeba i čistící prostředky, pomůcky na pečení, hygienické potřeby nebo tužkové baterie. Wolt dováží produkty známých značek, ale i lokálních dodavatelů, které můžeš nákupem podpořit.

Na rozdíl od jiných online supermarketů, které dováží nákupy, si nemusíš na Wolt Marketu rezervovat konkrétní čas doručení. Stejně tak nedoplácíš za doručení v daný den. Kurýr ti nákup doveze za půl hodiny od objednávky, takže ho můžeš naklikat třeba po cestě z práce a před domem si jen převzít nákupní tašky. Tím ušetříš spoustu času, který můžeš věnovat důležitějším a příjemnějším činnostem. Navíc pokud si z Wolt Marketu objednáš nákup do 31. května a zadáš do profilu promo kód „REFRESHER200“, dostaneš na objednávku 2x 100 Kč slevu.

wolt market
Zdroj: Wolt
Wolt Market Holešovice

Jak se dá ušetřit čas v každodenním životě?

Úklid nebo návštěva úřadů nepatří mezi všeobecně oblíbené činnosti, ale čas od času se jim prostě nevyhneme. Díky nabídce nejrůznějších služeb a možnosti komunikovat online, si však můžeme spoustu věcí usnadnit. Tyto tři oblasti se týkají běžného života každého z nás a stojí nás obvykle dost času. Poradíme ti, jak ho získat zpět.

1. Nákupy

Možná se to na první pohled nezdá, ale nákupy mohou v průměru zabrat několik hodin týdně, a to nemusíš být zrovna shopaholic. Řeč je především o nákupech, které děláme v kamenných obchodech. Díky změně nákupního chování během koronavirové krize už nakupuje mnohem více Čechů přes e-shopy. Stále se však většina online nákupů omezuje na oblečení, elektroniku, případně vstupenky na různé akce.

Přitom online nakupování je nejen pohodlnější, ale někdy také rychlejší a koupit jde přes internet v podstatě cokolivObjednávky lze rychle vytvořit z mobilu nebo počítače a objednané produkty nám dovezou až domů. Proto než vyrazíš do obchodu, podívej se, jestli ti danou věc nemůže dovézt kurýr.

wolt market
Zdroj: Wolt

Jednou z oblastí online nákupů, která má obrovský potenciál, přesto se někteří stále zdráhají ji využívat, jsou online supermarkety. Nákup v kamenném supermarketu nám často sebere podstatnou část dne. Přitom ho stačí objednat a ušetřit si cestu i nervy z nekonečných front před pokladnami. Wolt ti doveze větší i menší nákup a objednávku můžeš vytvořit třeba v metru, po cestě z práce. Až dorazíš domů, bude tě tam čekat kurýr s připraveným nákupem.

2. Komunikace s úřady

Asi nikdo nemá zrovna v oblibě úřady spojené s přeplněnými čekárnami a štosem papírů, ve kterých musíš několikrát po sobě vyplnit ty samé údaje. Naštěstí se i tahle velká součást našeho života přesouvá do online prostředí, takže nekonečné čekání s pořadovým lístkem už nemusí být tvou noční můrou.

Než začneš cokoliv vyřizovat, ověř si, zda není na tvůj požadavek k dispozici online formulář. Například u zdravotních pojišťoven i jiných institucí si lze zřídit osobní účet, kde většinu požadavků vyřídíš z domova. Pokud musíš věc vyřídit osobně, objednej se předem na konkrétní den a čas, většina úřadů už to umožňuje.

form
Zdroj: Unsplash / Green Chameleon

Osobní doklady a údaje ze státních registrů můžeš spravovat prostřednictvím Portálu občana. Lze skrze něj provést výměnu řidičáku nebo zjistit, kdy ti propadne občanka. Prostřednictvím portálu také můžeš nahlížet do bodového hodnocení řidiče, výpisu z trestního rejstříku nebo katastru nemovitostí a komunikovat s úřady.

Pro snadnější online komunikaci s orgány veřejné správy si také můžeš zřídit datovou schránku. Stačí jedna cesta na poštu (která je zároveň kontaktním místem Czech POINT), kde vyplníš formulář a fronty na finančáku před deadlinem pro daňové přiznání se tě nebudou týkat, protože si ho podáš v klidu z domova.

3. Péče o domácnost

Většina z nás se během dne snaží stíhat práci, školu, koníčky, rodinu, přátele a spoustu dalších věcí. Kvůli tomu se nám občas doma hromadí nepořádek a nevyprané prádlo. Není rozhodně ostuda, když přenecháš část péče o domácnost specializovaným službám. Nemusíš zařízovat přímo paní na úklid, vyber si třeba jen jednu domácí práci, která ti zabírá nejvíce času.

Jednou z těch nejméně oblíbených je praní a žehlení. Naštěstí v každém větším městě existují prádelny a žehlírny, kam odneseš špinavé oblečení a vrátí se ti voňavé a vyžehlené. Některé z nich dokonce vyzvednou prádlo u tebe doma a zavezou ti je připravené zpět.

cleaning
Zdroj: Unsplash / Volha Flaxeco

Stále nestíháš? Vypni sociální sítě

Do bodu, kdy budeš mít všeho nad hlavu, se můžeš dostat i v případě, že využiješ všechny zmíněné tipy. Problém může být v nesprávném rozvržení úkolů nebo drobné prokrastinaci, které si během dne možná ani nevšimneš a jejíž nejčastější formou bývá brouzdání na sociálních sítích.

Zkus si na každý den vytvořit podrobný seznam úkolů s danou prioritou a využij mobilní aplikace, které zamezují prokrastinaci, jako je AppBlock nebo Forest: Stay focused. Možná tě překvapí, kolik času budeš mít najednou navíc.

Pár tipů, které ti pomohou k větší produktivitě:
  • stanov si na začátku dne priority
  • neboj se delegovat práci na ostatní
  • nauč se lidem kolem sebe říkat „ne“
  • dělej si krátké pauzy mezi úkoly (např. 25 minut práce, 5 minut pauza)
  • změň během dne prostředí
  • vypni rušivé elementy včetně sociálních sítí
  • soustřeď se vždycky jen na jeden úkol
  • stanov si na jednotlivé úkoly časový limit
  • při plánování dne si nech alespoň 2 hodiny časovou rezervu na nečekané úkoly
  • zpříjemni si práci nebo učení dobrým čajem a oblíbenou hudbou

V každém případě si pamatuj, že nejsi Superman a nemusíš zvládnout všechno. Často na sebe klademe vysoké nároky a nedovolíme si život trochu ulehčit. Dnešní doba nabízí spoustu možností, jak ušetřit čas využitím služeb, jako je dovoz jídla, úklid do domu nebo online supermarkety. Až příště budeš mít pocit, že nestíháš, netrmácej se do obchodu, ale objednej si pohodlně jídlo z Wolt Marketu. Někdy je nejdůležitějším úkolem odpočinek a domácí pohoda s dobrým jídlem.

Na první tři objednávky z Wolt Marketu máš 2x 100 Kč slevu po zadání promo kódu "REFRESHER200".  Kód platí na objednávky z Wolt Marketů v Praze a Brně do 31. května 2022. Promo kód musíš přidat do profilu na účtu Wolt, platnost kreditů je 14 dnů od zadání.
Wolt Market Smíchov
Domů
Sdílet
Diskuse