Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. března 2022 18:48
Čas čtení 0:58
Radim Šlechta

VIDEO: Děti v Itálii přivítaly bouřlivým potleskem své nové spolužáky z Ukrajiny, kteří utekli před válkou

VIDEO: Děti v Itálii přivítaly bouřlivým potleskem své nové spolužáky z Ukrajiny, kteří utekli před válkou
Zdroj: Unsplash/note thanun/volně k užití (ilustrační foto)
NEWS INVAZE NA UKRAJINĚ VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Desítky dětí vítaly nově příchozí spolužáky.

Škola v Itálii přijala za potlesku nově příchozí děti z Ukrajiny. Malé sourozence přivítaly tucty školáků za bouřlivých ovací, aby prokázaly čest jejich statečnosti a ukázaly jim, že jsou na nové škole vítáni. Video na Twitteru zveřejnil novinář Mark Lowen z BBC. 

Doporučeno
Příběhy uprchlíků: Když byla rodina na Ukrajině, brečela jsem každý den (Reportáž) Příběhy uprchlíků: Když byla rodina na Ukrajině, brečela jsem každý den (Reportáž) 10. března 2022 7:00

Desetiletý Dmytro a osmiletá Viktoria se dostali na Základní školu Dona Milaniho v Pomigliano d'Arco blízko italské Neapole. Hned po jejich příchodu je přivítaly zástupy dětí, které jásaly, tleskaly a mávaly italskými a ukrajinskými vlajkami, které si vyrobily den předtím. Mladí sourozenci patří k milionům lidí, které před válkou na Ukrajině prchají do jiných zemí.

Česká republika přijala k úterní půlnoci již přes 160 tisíc osob, které před válkou ve své zemi utíkají. Nejvíce jich přijalo Polsko. Drtivá většina z nich jsou ženy a nejčastěji jsou migranti ve věku 18–65 let. Lidé mladší 18 let jsou mezi přijatými migranty zastoupeni přibližně ze 43 %. Na cizineckou policii se od začátku konfliktu na Ukrajině přihlásilo přes 90 tisíc lidí.

S některými uprchlíky jsme se bavili a zjistili jsme, jaké jsou jejich příběhy a jakou pomoc v současnosti nejvíce potřebují. O příbězích lidí, kteří utekli před válkou do Česka, si můžeš přečíst v tomto článku.

Domů
Sdílet
Diskuse