Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. března 2022 19:45
Čas čtení 0:51
Vojtěch Vanda

Muž na Brněnsku šlápl v lese na past s vysokými hřebíky. Policie hledá pachatele

Muž na Brněnsku šlápl v lese na past s vysokými hřebíky. Policie hledá pachatele
Zdroj: Policie ČR
ZAJÍMAVOSTI POLICIE ČR
Uložit Uložené

Maskovanou past dosud neznámý pachatel pravděpodobně nastražil na cyklisty, kteří tudy často projíždí.

Během turistiky či jízdy na kole v lesích u Brna se vyplatí sledovat, kudy cesta vede. Chybělo totiž málo a jeden z turistů si mohl přivodit vážné zranění. Dvaačtyřicetiletý muž oznámil policii, že na trase spojující Babice nad Svitavou a Adamov někdo nastražil maskovanou past s vysokými hřebíky. Oznamovatel si propíchl botu, zranění si ale nepřivodil. Policie o tom informovala v tiskové zprávě. Po pachateli se nyní pátrá. 

Doporučeno
Řidič v autě převážel 13 migrantů. Hodonínské policii ujížděl, zastavily jej až varovné výstřely Řidič v autě převážel 13 migrantů. Hodonínské policii ujížděl, zastavily jej až varovné výstřely 16. března 2022 18:12

Podle fotodokumentace policie je zřejmé, že si podobné pasti nemohl nikdo všimnout. Policisté se domnívají, že byla nastražena nejspíše na cyklisty, kteří touto trasou často projíždí.

„Pravděpodobný odpůrce cyklistů konstrukci s několika hroty umístil a upevnil na cestu v lesním porostu nedaleko Alexandrovy rozhledny. Navíc ji maskoval listím a v okolí umístil kameny tak, aby projíždějícího cyklistu navedl do nebezpečného místa,“ komentoval promyšlený tah mluvčí policie Bohumil Malášek.

past Brno les
Zdroj: Policie ČR

Místo toho, aby past propíchla duši projíždějícího kola, zaskočila člověka, který po cestě procházel. „Dobře maskovaných ostrých hrotů upevněných v zemi dlouhými železy si pěší turista nevšimnul a při došlapu na ně si poškodil obuv. Jeden z hrotů sice botu propíchl, ale pronikl mimo prsty,“ popsal jeho štěstí Malášek.

Šokovaný dvaačtyřicetiletý muž předal informaci policii, která zahájila vyšetřování. Neznámého pachatele zatím ale nevypátrala. Proto, pokud se vypravíš do lesů za Brnem, si dávej radši pozor a pozorně sleduj cestu.

Domů
Sdílet
Diskuse