Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. března 2022 18:12
Čas čtení 0:49
Vojtěch Vanda

Řidič v autě převážel 13 migrantů. Hodonínské policii ujížděl, zastavily jej až varovné výstřely

Řidič v autě převážel 13 migrantů. Hodonínské policii ujížděl, zastavily jej až varovné výstřely
Zdroj: Policie ČR
ZAJÍMAVOSTI POLICIE ČR
Uložit Uložené

Řidič z Moldávie dokázal do automobilu Renault Scénic vměstnat 13 dospělých mužů původem z Indie. Jeho pokus o převaděčství ale skončil na Hodonínsku.

O velmi nebezpečný kousek se pokusil řidič vozidla Renaultu Scénic. V úterý večer se muž z Moldávie rozhodl jet kolem policistů u Rohatce na Hodonínsku s přetíženým vozidlem. Na výzvu k zastavení ale nereagoval a před hlídkou dokonce ujížděl i utíkal. Ukázalo se, že s ním v autě jelo dalších 13 dospělých mužů. Řidič je tak podezřelý z převaděčství. Informovala o tom policie v tiskové zprávě.

Doporučeno
Rakušan: Domácnost, která ubytuje uprchlíka, by mohla od státu dostat příspěvek 3000 korun měsíčně Rakušan: Domácnost, která ubytuje uprchlíka, by mohla od státu dostat příspěvek 3000 korun měsíčně 16. března 2022 16:49

Moldavského řidiče v úterý nezajímalo, že si se svým jasně přetíženým vozidlem získal pozornost hlídky hodonínské policie. „Řidič podezřelého auta na znamení nezastavil a hlídce ujížděl. Jeho cesta skončila před Miloticemi, kde sjel mimo komunikaci a narazil do billboardu,“ komentoval jeho cestu mluvčí policie Pavel Šváb.

Muž, který vůz řídil, se ještě pokusil policistům uprchnout pěšky. Na jejich výzvy nereagoval ani v tomto případě, proto policisté použili dva varovné výstřely. Až v ten moment utíkající muž zastavil.

indové hodonínsko auto
Zdroj: Policie ČR

Kriminalisté se následně nestačili divit, koho v autě nenašli. Nejednalo se o žádný věcný náklad, nýbrž o dospělé muže. A nebylo jich málo.

„V Renaultu Scénic se tísnilo 13 mužů ve věku od 20 do 45 let původem z Indie,“ doplnil Šváb s tím, že řidiče čeká obvinění z převaděčství, respektive organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. Není ale vyloučeno, že se obvinění rozšíří.

Domů
Sdílet
Diskuse