Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. března 2022 16:49
Čas čtení 1:52
Vojtěch Vanda

Rakušan: Domácnost, která ubytuje uprchlíka, by mohla od státu dostat příspěvek 3000 korun měsíčně

Rakušan: Domácnost, která ubytuje uprchlíka, by mohla od státu dostat příspěvek 3000 korun měsíčně
Zdroj: se souhlasem Víta Rakušana
NEWS INVAZE NA UKRAJINĚ VÁLKA NA UKRAJINĚ VÍT RAKUŠAN
Uložit Uložené

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) ve středu na tiskové konferenci po jednání vlády informoval mimo jiné o finančních příspěvcích, které vláda schválila kvůli uprchlické krizi.

Domácnost, která u sebe ubytuje uprchlíka z Ukrajiny, by mohla od vlády dostat solidární příspěvek ve výši 3000 korun měsíčně za jednoho. Tuto informaci uvedl na středeční tiskové konferenci pojednání vlády ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Během jednání schválila příspěvek na dočasné nouzové přístřeší ve výši 200 korun za osobu a noc, v jiných ubytovacích zařízeních bude dotace činit 250 korun. Ještě v pondělí ale ministr uvažoval o 180 korunách.

Doporučeno
Ubytovací kapacity se brzy naplní, můžeme čekat až 400 tisíc uprchlíků, řekl Rakušan Ubytovací kapacity se brzy naplní, můžeme čekat až 400 tisíc uprchlíků, řekl Rakušan 14. března 2022 20:22

Příspěvek na dočasné nouzové přístřeší bude vyšší. Jak Rakušan uvedl, vláda schválila finanční pomoc v hodnotě 200 korun za osobu a noc, což je o 20 korun vyšší částka, než kterou ministr uvažoval v pondělí. Tato částka pokryje ubytování v tělocvičnách, halách a podobných budovách. Za ubytování v penzionech a podobných typech ubytování bude příspěvek 250 korun.

Domů
Sdílet
Diskuse