Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. března 2022 20:22
Čas čtení 1:20
Vojtěch Vanda

Ubytovací kapacity se brzy naplní, můžeme čekat až 400 tisíc uprchlíků, řekl Rakušan

Ubytovací kapacity se brzy naplní, můžeme čekat až 400 tisíc uprchlíků, řekl Rakušan
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS INVAZE NA UKRAJINĚ UKRAJINA VÍT RAKUŠAN
Uložit Uložené

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) představil na tiskové konferenci po jednání Ústředního krizového štábu momentální čísla ukrajinských uprchlíků a naznačil potenciální řešení.

„Ubytovací kapacity rychle dochází,“ uvedl na pondělní tiskové konferenci po jednání Ústředního krizového štábu jeho předseda a ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Dle jeho mínění nebude dlouho trvat a Česká republika se stane pro ukrajinské uprchlíky tranzitní zemí, jelikož nebude v silách vlády je ubytovat. Přesto se počítá s tím, že by zde mohlo najít útočiště až 400 tisíc lidí.

Doporučeno
Která opatření ještě platí? Respirátor musíš nosit jen v MHD a nemocnicích, do klubu můžeš bez omezení Která opatření ještě platí? Respirátor musíš nosit jen v MHD a nemocnicích, do klubu můžeš bez omezení 14. března 2022 17:33

Rakušan úvodem řekl, že Česká republika, narozdíl od ostatních států, kam míří uprchlíci, má poměrně jasnou představu, kolik osob sem přijelo. Registrovaných uprchlíků je v zemi k pondělku 160 tisíc

Domů
Sdílet
Diskuse