Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti Green Fox Academy.
29. března 2022 9:15
Čas čtení 3:41
Sponzorovaný obsah

Chceš vysoký plat a štědré benefity? Pojď do IT jako učitelka Lucie a manažer Lukáš

Chceš vysoký plat a štědré benefity? Pojď do IT jako učitelka Lucie a manažer Lukáš
Zdroj: Green Fox Academy
TECH KURZY PROGRAMOVÁNÍ PRÁCE
Uložit Uložené

Bootcamp Green Fox Academy ti pomůže nastartovat novou kariéru. Už za 2 měsíce se můžeš stát konzultantem a za 4 měsíce programátorem.

Digitalizace postupuje a počet inzerátů hledající ajťáky strmě roste. V oboru jich chybí na 30 tisíc. Firmy shánějí programátory i „neprogramátory“, kteří umí pracovat s low-code platformami – hitem současnosti. Chceš-li dobře placené místo a jistou budoucnost, pojď do IT. Dveře do lukrativního oboru ti otevře dobrý kurz. V Green Fox Academy se můžeš stát junior programátorem už za 4 měsíce. Netroufáš-li si na kód, pak zvol dvouměsíční kurz pro konzultanty.

Chci se stát programátorem

Pandemie ani válka na Ukrajině se oboru IT nedotkla. Spíše naopak. Jsou to právě ajťáci, kdo pomáhá firmám fungovat v online prostředí a mnozí z nich nyní tvoří první linii boje v kybersvětě, kde čelí bezprecedentním útokům. Podniky ví, jak jsou důležití, proto neváhají dovednosti programátorů patřičně ocenit a co nejvíce rozšířit jejich řady. Jenže často nemají koho přijmout. Volných pozic je celá řada a společnosti si zoufají.

Kdo může v IT uspět?

Jednoduše kdokoliv s alespoň základními znalostmi. Nemusíš mít vysokoškolský titul ani praxi. Příliš nezáleží ani na předchozí kariéře. To potvrzuje i Lukáš, který dříve pracoval v řetězci rychlého občerstvení. „Prošel jsem různými pozicemi a podílel jsem se, či jsem sám vedl nejrůznější projekty. Když jsem kvůli zdravotním komplikacím nemohl dál dělat svoji práci, rozhodl jsem se pro změnu,“ vysvětluje, co ho přivedlo do bootcampu Green Fox Academy a jeho čtyřměsíčního kurzu pro programátory. „Před odchodem z KFC jsem měl na starosti digitální projekty, takže posun k programování byl přirozeným vývojem,“ říká Lukáš, který ihned po dokončení kurzu začal pracovat jako front-end vývojář ve společnosti Mibcon.

Jestliže Lukáš měl k IT blízko, o Lucii se to úplně říct nedá. Jako studijní obor si zvolila humanitní studia, konkrétně jazyky a dvakrát dokonce vyrazila na studijní pobyt do zahraničí. Po návratu do Česka učila, ale tato práce ji nenaplňovala. „Když jsem o změně kariéry přemýšlela poprvé, tak mě od její realizace odradil fakt, že bych se znovu musela přihlásit na vysokou školu, což jsem si nemohla dovolit,“ poznamenává Lucie. Nakonec objevila jinou cestu. „Narazila jsem na příběhy lidí, kteří se naučili programovat v bootcampu.  Dodaly mi odvahu, abych to také zkusila,“ prozrazuje nyní již full-stack developerka, pracující pro největší online supermarket Rohlík.cz, co ji přivedlo do bootcampu. 

Oba získali místo v IT díky organizátorovi kurzu. Green Fox Academy totiž spolupracuje s řadou firem, proto může absolventům poskytnout 100% garanci pracovního umístění. Rozhodneš-li se pro jejich kurz, nemusíš si dělat starosti o svou budoucnost. Naučí tě vše potřebné pro začátek, ale také zlepší tvé komunikační schopnosti a organizační psychologové tě skvěle připraví na pracovní pohovory. Pokud přesto do šesti měsíců nebudeš mít místo, vrátí ti školné.   

Nově šance i pro „neprogramátory“

Velkou novinkou jsou kurzy zaměřené na low-code, a to jak pro programátory, tak i „neprogramátory“. Poptávka po obou specializacích raketově roste. Souvisí totiž s boomem low-code platforem. Jejich popularitu potvrzuje také prestižní výzkumná společnost Gartner. Podle ní bude za pár let polovina veškerého softwaru a aplikací vznikat právě takto. Důvody jsou prosté.

Díky těmto platformám, které si můžeš představit jako předpřipravené šablony, jež stačí jen upravit na míru dle konkrétních potřeb a požadavků, je vývoj efektivnější, rychlejší a hlavně levnější. A to je něco, na co firmy slyší.

it
Zdroj: Green Fox Academy

Chceš-li se vydat tímto směrem a být in, pak zvol jednu ze specializací na low-code a nejrozšířenější platformy ServiceNow či Salesforce. Pokud se nechceš zabývat kódem a preferuješ co nejsnazší a nejrychlejší cestu do IT, zvol si kurz pro Salesforce konzultanta. Po jeho dokončení můžeš pracovat jako Salesforce administrátor, obchodní analytik či konzultant. Právě tyto profese patří podle časopisu Forbes mezi 10 nejrychleji rostoucích pracovních pozic na síti LinkedIn. Preferuješ-li větší výzvu, zvol kurz pro programátory. V jeho posledním modulu si pak můžeš vybrat zaměření na low-code.

Studovat můžeš na plný plyn nebo při práci

Pokud máš kariérní pauzu či se chceš se do nového oboru dostat co nejrychleji, je pro tebe ideální Super intenzivní kurz. Ten pro Salesforce konzultanty trvá pouhé dva měsíce a je zcela online. Jestliže tě láká vývoj, vyber si kurz Junior programátor, který zabere čtyři měsíce. Studovat jej můžeš prezenčně či online. V obou případech počítej s určitou časovou náročností. V týdnu tě čeká 50 až 60 hodin studia. 

Nemůžeš-li si dovolit odejít z práce, nezoufej. Existuje totiž i varianta online kurzu „Při zaměstnání“, kdy jsou lekce po večerech a o víkendech. Díky němu se programátorem staneš za 10 měsíců.  

it
Zdroj: Green Fox Academy

Jaké musíš mít znalosti?

Žádné, pokud jde o programování. Bootcamp je postavený tak, že tě v něm naučí vše důležité. Jediné, co budeš opravdu potřebovat, je motivace, chuť změnit svůj život a angličtina na komunikativní úrovni. Počítej s tím, že tvé odhodlání prověří už přijímací řízení. To je čtyřkolové a otestuje nejen tvou odhodlanost, ale i počítačovou gramotnost. Uspěješ-li v něm, můžeš si oddechnout. Máš totiž ty nejlepší předpoklady, že to v IT opravdu někam dotáhneš.

Máš na to?

Pokud ti všechno zní dobře, ale nemáš aktuálně dost peněz na školné, nesmutni. Řešení existuje. Můžeš zaplatit jen zálohu a zbytek školného splácet, až nastoupíš do nové práce. Díky tomu, že všechny kurzy mají akreditaci ministerstva školství, jako absolvent ušetříš nemalou částku, kterou bys jinak musel zaplatit na DPH. Organizátor dokonce pamatuje i na to, kdyby ti kurz nevyhovoval a garantuje nárok na vrácení školného. U intenzivního kurzu máš na rozmyšlenou prvních 14 dnů výuky, u desetiměsíčního kurzu pak 28 dnů.

Láká tě představa, že budeš mít práci, kde tě patřičně ocení? Pak neváhej a začni se změnou, v IT na tebe už čekají. Jaká konkrétní specializace ti sedne nejvíc, zjistíš v kariérním kompasu na webovkách Green Fox Academy. Tento kvíz ti pomůže zvolit ten správný směr.

Přihlas se
Domů
Sdílet
Diskuse