Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. března 2022 16:16
Čas čtení 1:16
Vojtěch Vanda

Nevypalujte trávu, varují hasiči. Muži na Zlínsku se oheň vymkl kontrole, při pokusu o hašení sám vzplanul

Nevypalujte trávu, varují hasiči. Muži na Zlínsku se oheň vymkl kontrole, při pokusu o hašení sám vzplanul
Zdroj: HZS Zlínského kraje
NEWS
Uložit Uložené

Momentální počasí přeje rychlému šíření požárů. Hasiči proto varují před pálením věcí na zahrádkách či rozdělávání ohňů obecně.

„Obyčejné“ pálení trávy na zahrádce může v dnešní počasí znamenat obrovský požár i lidská zranění. Před nimi varují nejen hasiči ze Zlínska, kteří apelují na všechny, kdo by chtěli zakládat ohně, ať se jich raději vyvarují. Jako odstrašující případ uvedli potíže staršího muže z Kroměřížska, jehož mohlo úterní pálení trávy stát i život. Při snaze uhasit oheň totiž sám vzplál.

Doporučeno
Muž na Brněnsku šlápl v lese na past s vysokými hřebíky. Policie hledá pachatele Muž na Brněnsku šlápl v lese na past s vysokými hřebíky. Policie hledá pachatele 16. března 2022 19:45

Slunečné počasí láká ven všechny, i starší zahrádkáře, kteří často své zahrádky uklízí pálením odpadu i vypalováním trávy. Nynější počasí však této činnosti nepřeje. Z vlastní zkušenosti by mohl hovořit starší muž z Bystřice pod Hostýnem, který má pozemek v místní části Rychlov.

Domů
Sdílet
Diskuse