Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. dubna 2022 14:32
Čas čtení 0:15
Tereza Šnajdrová

Fotogalerie: Takto se staví nová linka metra D

Fotogalerie: Takto se staví nová linka metra D
Zdroj: DPP/volně k použití
NEWS PRAHA ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Nová linka metra D propojí Písnici s Náměstím Míru, bude mít 10 stanic a do provozu by měla být uvedena v roce 2029. Geologické práce na ní začaly již začátkem tohoto roku a my ti přinášíme fotografie, které ti dají nahlédnout, jak takový průzkum probíhá.

V Praze začala výstavba linky metra D, která bude mít celkovou délku 10,6 km a propojí Písnici s Pankrácem a Náměstím Míru, píše DPP. Vybudovat metro je projekt, který nezabere pár měsíců, nýbrž několik let, a ačkoliv má být linka D uvedena do provozu až v roce 2029, geologický průzkum na ni započal již nyní. Podívej se na snímky, jak takové výkopové a průzkumové práce probíhají.

Doporučeno
V Česku s koronavirem zemřelo už více než 40 tisíc lidí V Česku s koronavirem zemřelo už více než 40 tisíc lidí 20. dubna 2022 11:50
Geologický průzkum na lince metra DGeologický průzkum na lince metra DGeologický průzkum na lince metra DGeologický průzkum na lince metra D
Zobrazit galerii
(22)
Domů
Sdílet
Diskuse