Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. dubna 2022 11:30
Čas čtení 1:33
Dominik Vetrák

6. série Better Call Saul začala dvěma kvalitními epizodami. Nejlepší seriál posledních let je zpátky!

6. série Better Call Saul začala dvěma kvalitními epizodami. Nejlepší seriál posledních let je zpátky!
Zdroj: AMC
FILMY A SERIÁLY BETTER CALL SAUL
Uložit Uložené

Jaké jsou první dvě epizody 6. série Better Call Saul?

Televize AMC odvysílala první dvě epizody ze šesté a zároveň poslední série seriálu Better Call Saul. Tento seriál sleduje události, které se odehrály léta před událostmi seriálu Breaking Bad, takže potkáváme i známé postavy v dřívějších etapách jejich života, přičemž poznáváme i zcela nové.

Tvůrcům se i nadále daří vytvářet úžasné postavy, ať už jde o vedlejší, nebo ty hlavní. I scéna s obyčejnými lidmi „z ulice“ v nás dokázala vyvolat pocity napětí a zaujala nás natolik, že jsme od ní nedokázali odtrhnout oči. Better Call Saul exceluje v tom, že dokáže vytvořit vynikající scény, které jsou velmi bohaté na kvalitní dialogy a dějový vývoj.

Vůbec nevadí, že je minimální a že se na obrazovce neděje žádná akce a zabíjení (i když v prvních dvou epizodách jsme viděli i několik mrtvých těl a přestřelek). Better Call Saul tě obyčejným dialogem mezi právníkem a jeho klientem dokáže zaujmout více než spousta hollywoodských filmů s nesmírně drahými blockbusterovými scénami plnými počítačových triků.

Doporučeno
RECENZE: Better Call Saul v 6. sérii dokázal, že je nejlepším dramatickým seriálem současnosti a že překonal Breaking Bad RECENZE: Better Call Saul v 6. sérii dokázal, že je nejlepším dramatickým seriálem současnosti a že překonal Breaking Bad 16. srpna 2022 16:30

Tvůrci totiž dbají na kvalitní scénář, který využívá propracovaných charakterů postav. Nejlepší na tom je, že každá dějová linie v seriálu je něčím zajímavá a její součástí jsou postavy, na kterých ti záleží nebo jsou něčím jedinečné. Je tedy úplně jedno, kterou dějovou linii v danou chvíli seriál sleduje, užíváš si je všechny do jedné a nemůžeš se dočkat, co se v nich stane. Rozhodně jsme se během sledování prvních dvou epizod ze šesté série ani trochu nenudili.

Tvůrci dokáží pobavit, zaujmout akcí a vytvořit „nervydrásající“ napětí (scény s Nachem). Rovněž velmi dobře budují charaktery postav, které pomalu připravují na velké dějové finále.

Better Call Saul
Zdroj: AMC

Během prvních sérií jsme si jako diváci mysleli, že klíčovou charakterovou proměnou projde postava Jimmyho/Saula, ale v této a předešlé sérii se ukazuje, že skutečně fascinující je sledovat přerod Kim z dobrosrdečné právničky postupující podle zákonů na chladnou, krutou a vypočítavou, která se nezastaví před ničím.

Svět Better Call Saul je omamný a nemůžeme se od něj odpoutat. Je to jeden ze seriálů, které můžeme sledovat donekonečna a nikdy se jeho událostmi nepřesytíme. Již tradičně se můžeš těšit také na špičkovou technickou kvalitu spoléhající se na výjimečné kamerové záběry a střih.

Právě práce s kamerou je něco, v čem seriál exceluje od samého začátku. Po prvních dvou epizodách z poslední série jsme tedy nadšení a těšíme se na další. Pokud jsi ještě seriál nezačal sledovat, určitě to naprav.

Better Call Saul
Zdroj: AMC
Domů
Sdílet
Diskuse