Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. dubna 2022 15:45
Čas čtení 0:52
Radim Šlechta

Miliardář Radim Passer se vyhne trestu za rychlou jízdu v Německu. Trestný čin podle úřadů nespáchal

Miliardář Radim Passer se vyhne trestu za rychlou jízdu v Německu. Trestný čin podle úřadů nespáchal
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/ Passerinvest Group/ volně k užití
NEWS NĚMECKO ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Německé úřady prověřovaly rychlou jízdu českého miliardáře Radima Passera. Ve svém autě jel rychlostí 417 km/h. Trestu se ale nakonec vyhne.

Miliardář a 44. nejbohatší Čech podle časopisu Forbes Radim Passer se v Německu trestného činu nedopustil. Podle tamních úřadů svou jízdou rychlostí 417 km/h po dálnici nenaplnil skutkovou podstatu nepovoleného závodění. Sám Passer říká, že bezpečnost pro něj byla na prvním místě. Informuje o tom server Bild.

Státní zastupitelství serveru Bild potvrdilo, že český miliardář Radim Paser se během své jízdy nedopustil trestného činu. Vyšetřován byl kvůli podezření z nedovoleného závodění, které je v Německu zakázáno. I přesto, že na tamních dálnicích neexistuje rychlostní limit (není-li značením uvedeno jinak), lidé tam nemohou „závodit“ ani mezi sebou ani sami se sebou pro osobní potěšení.


Samotný Passer jel přibližně desetikilometrový úsek ve svém autě Bugatti, v němž dosáhl rychlosti téměř 414 km/h. Na videu, které zveřejnil na YouTube se se spolujezdcem snaží docílit co nejvyšší rychlosti, aby auto otestoval. 

„Úsek dálnice A2 byl tříproudový, desetikilometrová rovinka s lehkým klesáním uprostřed, takže jsme měli dobrou viditelnost na celém úseku. Bezpečnost byla prioritou.Děkujeme Bohu za bezpečnost a dobré okolnosti, protože jsme byli schopni dosáhnout rychlosti 414 km/h!“ napsal Passer k videu.

Doporučeno
„Viděl jsem, jak převáží bedny plné jantaru.“ Legendární jantarová komnata se možná nachází u českých hranic „Viděl jsem, jak převáží bedny plné jantaru.“ Legendární jantarová komnata se možná nachází u českých hranic 29. března 2024 9:00

To potvrdil i mluvčí státního zastupitelství, který navíc uvedl, že vůz Bugatti Chiron byl navržen pro jízdu tak vysokou rychlostí. Ani podle státního zastupitelství tedy nebyl nikdo ohrožen, a miliardář se tak vyhne potenciálnímu trestu dvou let odnětí svobody i vysoké pokutě.

Domů
Sdílet
Diskuse