Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. května 2022 16:23
Čas čtení 0:55
Barbora Volfová

Nové důkazy v případu zmizelé Madeleine McCann: kauza se po 15 letech přibližuje k rozzuzlení

Nové důkazy v případu zmizelé Madeleine McCann: kauza se po 15 letech přibližuje k rozzuzlení
Zdroj: Carabinieri/AP/TASR
NEWS KRIMI MADELEINE MCCANN ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Vyšetřovatelé si jsou podle prokurátora jisti, že podezřelý Christian Brückner zabil tříletou dívku. Odhalili nové důkazy.

Německý prokurátor oznámil, že proti hlavnímu podezřelému ze zmizení Madeleine McCann, byly nalezeny nové důkazy, informuje o tom The Guardian.

Prokurátor Hans Christian Wolters v úterním rozhovoru pro portugalskou televizi podle serveru Novinky.cz uvedl, že si je jistý, že dívka byla zavražděna a že to udělal podezřelý Christian Bruekner. „Vyšetřování stále pokračuje a našli jsme nějaká nová fakta, nějaké nové důkazy, ne forenzní důkazy, ale důkazy,“ řekl

Doporučeno
Zmizení Madeleine McCann se rozuzluje. Prokuratura označila sexuálního násilníka z Německa za hlavního podezřelého Zmizení Madeleine McCann se rozuzluje. Prokuratura označila sexuálního násilníka z Německa za hlavního podezřelého 22. dubna 2022 12:18

Německá policie označila Christiana Brueknera za pravěpodobného vraha zmizelé Madeleine McCann již v červnu roku 2020. Vyšetřovatelé před dvěma lety uvedli, že mají konkrétní důkazy, že je dívka mrtvá. Britští důstojníci případ zmizelé dívky však stále klasifikují jako případ pohřešovaných osob.

Wolters vyšetřuje Brueknera z pěti údajných trestných činů zahrnujících tři případy znásilnění a dva případy obtěžování dětí. Christian Bruekner si nyní odpykává sedmi letý trest za znásilnění 72leté Američanky. Brueckner popřel, že by se podílel na zmizení Madeleine a tvrdí, že má alibi na noc, kdy byla nezvěstná.

Tehdy tříletá dívka zmizela v roce 2007 během rodinné dovolené z pokoje apartmánového resortu Praia da Luz v portugalském regionu Algarve. V ten den její rodiče večeřeli společne s přáteli v nedalékém tapas baru. Madeleine a další děti, které zůstaly napokoji chodili rodiče pravidelně kontrolovat.

Právě podezřelý Brueckner žil v Algarve v letech 1995 až 2007, kde vykrádal hotely a prázdninové byty. Zmizení Madeleine McCann vyvolalo jedno z největších pátrání po pohřešovaných dětech v posledních letech.

Domů
Sdílet
Diskuse