Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
9. května 2022 13:30
Čas čtení 1:37
Dominik Vetrák

Tip na seriál od Netflixu: jihokorejský My Name tě dostane brutální akcí a krvavými rvačkami

FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX SERIÁLY NOVÉ SERIÁLY
Uložit Uložené

Teenagerka Oh Hye-jin sleduje, jak jí někdo zabije otce. Rozhodne se proniknout do mafie a k policii, aby našla vraha, a neváhá při tom grázlům zlámat desítky kostí.

Yoon Ji-woo je mladá teenagerka, kterou ve škole začnou šikanovat kvůli jejímu otci. Toho totiž hledá policie v souvislosti s mafiánskou činností. V prvních pěti minutách seriálu Yoon zbije spolužačky, které ji šikanují, a brzy nato sleduje, jak někdo zabije jejího otce. Yoon uprosí šéfa mafie, se kterou byl otec spjat, aby ji vytrénoval a pomohl jí najít otcova vraha.

Doporučeno
Film Spider-Man slaví 20 let od premiéry. Tyto zajímavosti o něm (pravděpodobně) nevíš Film Spider-Man slaví 20 let od premiéry. Tyto zajímavosti o něm (pravděpodobně) nevíš 4. května 2022 16:30

Předvídatelný děj ti vůbec nezkazí zážitek

Snad největší slabinou seriálu je předvídatelnost děje. Rychle zjistíš, kdo je vrah, ale možná tě překvapí alespoň další dějový zvrat spojený s otcem Yoon, která v dospělosti pracuje jako dvojitý agent pro mafii. Pod novou identitou se jí podaří infiltrovat k policii a dostane se do jednotky, která přímo vyšetřuje jejího mafiánského šéfa.

My Name
Zdroj: Netflix

Yoon se už pod novým jménem policistky Oh Hye-jin snaží informovat svého mafiánského šéfa o dalších krocích policie, zatímco kličkuje mezi svými novými kolegy, kteří ji rychle začnou podezírat. Yoon má problémy navázat vztahy, ale právě to a její tajemný život zaujmou jejího kolegu Pildua, který jí nevědomky pomáhá v její honbě za pomstou.

Vynikající akční scény a souboje

My Name má na poměry seriálové tvorby až překvapivě povedenou akci. Je rozhodně lepší než například v čerstvém seriálu Moon Knight od Marvelu. My Name má propracovanou choreografii soubojů, která vyniká díky skvělé práci kameramanů. Tím se daří zachytit akční scény a souboje bez příliš velkého množství střihů, takže si můžeš akci užít bez nadměrného přerušování.

Doporučeno
Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku 11. dubna 2024 12:00

Aby tento příběh fungoval, tvůrci seriálu potřebovali, aby ze sebe dali herci všechno. Podařilo se jim to, ale po zhlédnutí tohoto seriálu se neumíme zbavit pocitu, že velké množství jihokorejských herců má podobný herecký projev a před kamerou se zdají stejní. I v tomto seriálu jsou všichni nadprůměrní, ale nikdo z nich není natolik výrazný a talentovaný, aby ti zůstal v paměti.

My Name
Zdroj: Netflix

My Name postupně ztrácí kvalitu, takže seriál si užiješ hlavně v prvních dvou třech epizodách. Pokud tě nebude bavit ani během nich, po dalších epizodách asi názor nezměníš. I přes jemný pokles kvality jsme si ho užili a líbilo se nám i finále.

Jen musíš „vypnout“ mozek, protože hlavní hrdinka utrpí tolik vážných zranění, že by v reálném světě neměla být schopna ani chodit na vlastních nohou, natož bojovat s celou mafiánskou organizací.

Gauneři ji škrtí, mučí, kopou, řežou noži, trefí náboji ze zbraní a mlátí jako žito, ale hlavní hrdinka se vždy postaví, každého porazí a spokojená odejde. Pokud se přes to přeneseš, seriál si užiješ o něco víc.

My Name
Zdroj: Netflix
Domů
Sdílet
Diskuse