Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. května 2022 13:44
Čas čtení 0:39
Ilona Hobzová

Předpověď počasí: Meteorologové varují před bouřkami a krupobitím

Předpověď počasí: Meteorologové varují před bouřkami a krupobitím
Zdroj: FOTO TASR/Martin Baumann
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Novou výstrahu v pondělí vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pondělí vydal výstrahu před silnými bouřkami, která od pondělního večera platí pro území Čech. Bouřky mohou doprovázet intenzivní srážky nebo kroupy. 

Oblačnost začne podle meteorologů přibývat v pondělí odpoledne od západu, k večeru už se začnou v Čechách objevovat přeháňky nebo bouřky. Výstraha před silnými bouřkami platí do úterních sedmnácti hodin pro Prahu, Plzeňský kraj, Karlovarský kraj a většinu kraje Středočeského, Jihočeského a Ústeckého.

Silné bouřky mohou podle ČHMÚ doprovodit intenzivní srážky s krátkodobými úhrny kolem 30 mm, v menší míře kroupy a také nárazy větru s rychlostí 20 metrů za sekundu. Meteorologové varovali před rozvodněním malých toků nebo zatopením sklepů. Silný vítr může lámat větve stromů, lidé by tak venku měli dbát na svou bezpečnost. 

Domů
Sdílet
Diskuse