Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
16. května 2022 18:57
Čas čtení 0:57
Jakub Paulík

VIDEO: Štefan Harabin po výsluchu na NAKA. „Ide o politickú akciu kriminálnika Lipšica a kriminálnika Honza,“ tvrdí

NEWS
Uložit Uložené

Neodpovedal na otázky, vysmial sa novinárom, zanadával si na nacistov a odišiel.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) dnes zadržala bývalého šéfa Najvyššieho súdu SR  Štefana Harabina a obvinila ho z trestného činu schvaľovania trestného činu a extrémistického trestného činu.

Harabin napríklad na svojom Facebooku po začiatku invázie na Ukrajinu napísal: „Urobil by som presne to isté čo PUTIN v súvislosti s udalosťami na UKRAJINE.“ Schvaľovanie vojny v statuse Harabina by si už však v súčasnosti na jeho profile hľadal márne.

Doporučeno
Nesmyslné hoaxy o Ukrajině: Válka neexistuje, na jadernou elektrárnu zaútočili Ukrajinci a Kyjev tajně vyvíjí jaderné zbraně Nesmyslné hoaxy o Ukrajině: Válka neexistuje, na jadernou elektrárnu zaútočili Ukrajinci a Kyjev tajně vyvíjí jaderné zbraně 9. března 2022 16:30

Bývalý sudca na videu, ktoré zverejnil magazín Plus 7 dní, tvrdí, že status nezmazal. „Prečo by som ho mazal, neviem, možno ho zmazal Facebook. Ja som ho nezmazal. Toto, čo poviem, nikdy nemažem,“ vyhlásil pred novinármi.

Odmietol, že by spáchal trestný čin, a na otázku, či odsudzuje ruský útok na Ukrajinu, nechcel odpovedať priamo. Neustále sa pritom odvolával na ruskú propagandu, ktorá ako jeden z dôvodov útoku na nášho východného suseda uvádzala takzvanú „denacifikáciu“.

Celá záležitosť s jeho obvinením je podľa neho politická. „Evidentne ide o politickú akciu kriminálnika Lipšica a kriminálnika Honza za to, že som si bol uctiť pamiatku vojakov, a za to, že som povedal, že je banderovský režim na Ukrajine. Ja som odporca nacizmu a banderizmu,“ povedal.

„Harabin nemá zábrany a neštíti sa ničoho, no my ľuďom, ako je Harabin, nesmieme ustupovať. Verím, že polícia a prokuratúra Harabina postaví pred spravodlivý a nezávislý súd,“ komentoval jeho obvinenie bývalý podpredseda NR SR Juraj Šeliga, ktorý na Harabina ako jeden z viacerých poslancov podal trestné oznámenie týkajúce sa jeho výrokov o Ukrajine.

Domů
Sdílet
Diskuse