Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. července 2022 9:30
Čas čtení 6:00
Dominik Vetrák

10 nejočekávanějších her do konce roku 2022

10 nejočekávanějších her do konce roku 2022
Zdroj: Sony
TECH
Uložit Uložené

Tyto hry by si měl zahrát každý správný hráč. Obzvlášť říjen bude extrémně nabitý očekávanými kousky.

Léto je v plném proudu a herní společnosti během června oznámily největší novinky, ukázaly očekávané trailery a my tak víme, se kterými hrami můžeme do konce roku počítat.

Zůstává ještě necelé pololetí, a tak je vhodný čas podívat se na desítku nejočekávanějších her. Pokud si rád čteš naše videoherní přehledy, recenze a tipy na hry, podpoř nás a staň se členem klubu Refresher+.

Doporučeno
Tyto filmy chce vidět každý. Podíváme se na ně ještě letos a jen v kinech Tyto filmy chce vidět každý. Podíváme se na ně ještě letos a jen v kinech 18. července 2022 14:30

1. Marvel's Midnight Suns (Playstation 5, Xbox Series X/S, Playstation 4, Xbox One, Switch, PC) – 7. říjen

Studio Firaxis vytvořilo řadu Civilization či XCOM. Je ti tedy jasné, že jde o špičkové tvůrce taktických a strategických her. Jejich Midnight Suns je zpracováním komiksové série Midnight Sons, ve které povstane matka démonů Lilith. Proti ní se postaví zbrusu nová hrdinka Hunter, kterou tvůrci vymysleli společně s Marvelem. 

Postupně se tvůj tým rozroste a proti démonům budeš bojovat s Doctorem Strangem, Captainem Americou, Iron Manem, Bladem, Spider Manem, Wolverinem, Magik, Nico Minoru, Captain Marvel či Ghost Riderem. Do každé bitvy si budeš moci zavolat dva hrdiny, se kterými budeš mít za úkol zabít démony nebo zachránit nevinné. Hratelnost bude probíhat poněkud netradičním systémem karet.

Na začátku každé hry si vytvoříš set karet představujících různé útoky, obranné pohyby či podpůrná kouzla. Následně ti hra náhodně vybere několik karet z balíčku. Ty budeš moci využívat v boji, přičemž v rámci jednoho kola jich budeš moci použít vícero. Souboje fungují systémem tahů, takže když využiješ všechny své tahy, následovat bude kolo nepřátelských útoků.

Midnight Suns nabídne také bohatý příběh a množství dialogů. Kromě válčení se totiž budeš moci blíže poznat s dalšími hrdiny. Zesílení vztahů vyústí do lepších schopností a silnějších útoků.

Původně jsme na prvním místě měli Stray, ale hra nakonec vyšla ještě před dokončením článku. Místo by si zde však zasloužila, jelikož v recenzi tvrdíme, že jde o jednu z nejlepších her letošního roku. Předplatitelé PS Plus Extra a Premium si hru mohou stáhnout zcela zdarma.

2. Cult of the Lamb (Playstation 5, Xbox Series X/S, Switch, PC) – 11. srpen

Další nezávislá hra v článku od menšího indie studia nás zaujala jak svým vizuálem, tak rychlým soubojovým systémem a světem, ve kterém se odehrává. Hráč ovládá jehně, které před jistou smrtí zachrání neznámá bytost. Aby jehně splatilo svůj dluh, musí pro záhadnou postavu vytvořit kult a získat pro něj náruživé fanoušky.

Doporučeno
TOP 10 her, které jsme hráli v roce 2022 TOP 10 her, které jsme hráli v roce 2022 29. června 2022 12:30

Součástí hratelnosti bude rozšiřování tvého kultu, podílení se na obětních rituálech a ničení různých démonů a příšer obývajících různorodá prostředí v rozsáhlém fantasy světě. Ten je procedurálně generován, takže každý level bude jiný. Na jejich konci najdeš bossy, jejichž poražením získáš speciální schopnosti.

3. The Last of Us Part I (Playstation 5) – 2. září

S přehledem nejočekávanější remake letošního roku. Studio Naughty Dog předělává svou snad největší klasiku – The Last of Us z roku 2013. Devět let stará hra stále vypadá úžasně, ale z hlediska hratelnosti, inteligence nepřátel a level designu za druhou částí výrazně zaostává, a proto se tvůrci rozhodli, že je správný čas pro to, aby byla stejně kvalitní jako Part II.

Navíc už začátkem příštího roku začne streamovací služba HBO Max vysílat stejnojmenný seriál na motivy hry. O The Last of Us se tedy dozví mnohem více lidí, kteří tak budou mít možnost zahrát si na konzoli PS5 obě hry ve vysoké kvalitě. 

Tvůrci zatím ukázali jen předvyrobené „filmové“ scény, takže stále nevíme, jak skutečně vypadá samotná hratelnost. Je pravděpodobné, že uvidíme ukázku ještě před vydáním. Trochu se bojíme, že tvůrci moc neupravili hratelnost, což by bylo velké minus. Navíc se zdá, že remake zřejmě nebude obsahovat multiplayerový režim Factions, který byl v původní verzi silně návykový.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 117334 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Která skvěle vypadající hra je směsicí divokého západu, Doom a God of War.
  • Ve které hře navštívíš Mars a budeš tam hledat odpovědi na záchranu lidstva.
  • Jak budeš moci ovládat vlny potkanů ​​rozsévajících mor a požírajících lidi.
  • Která sexy čarodějka se vrací na scénu s oplzlými bitvami proti démonům.
  • Která velkolepá hra bude konkurovat Elden Ring jako hra roku.
  • Jak vypadá nástupce Dead Space, hororový a brutální survival odehrávající se v hlubokém vesmíru.
Domů
Sdílet
Diskuse