Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. července 2022 16:58
Čas čtení 0:44
Tereza Šnajdrová

Maya Hawke ze Stranger Things odsoudila odebrání práva na interrupci. „Nebyla bych tu, kdyby máma nešla na potrat,“ řekla

Maya Hawke ze Stranger Things odsoudila odebrání práva na interrupci. „Nebyla bych tu, kdyby máma nešla na potrat,“ řekla
Zdroj: Flickr/Johanna Asta Sjödberg/volně k použití
NEWS PŘÍSTUP K INTERRUPCI STRANGER THINGS ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Maya Hawke, kterou znáš jako Robin z populárního seriálu Stranger Things, se ohradila proti zrušení verdiktu Roe vs. Wade, který americkým ženám odebírá právo na interrupci.

Ke zrušení verdiktu Roe vs. Wade se vyjadřují mnohé známé osobnosti a nyní se k nim přidala i Maya Hawke, populární herečka ze seriálu Stranger Things. Ta v talk show Jimmyho Fallona promluvila o tom, že kdyby její matka Uma Thurman v 15 letech nepodstoupila interrupci, pravděpodobně by se nikdy nenarodila, píší New York Post a Independent.

Doporučeno
Případ Roe vs. Wade: Jaký byl osud Jane Roe a co stálo za legalizací potratů v jednom z nejvýznamnějších soudních verdiktů USA? Případ Roe vs. Wade: Jaký byl osud Jane Roe a co stálo za legalizací potratů v jednom z nejvýznamnějších soudních verdiktů USA? 12. května 2022 7:00

„Životy mých rodičů by byly úplně vzhůru nohama, kdyby máma neměla přístup k dobré zdravotní péči – základní zdravotní péči,“ řekla Hawke s tím, že kdyby její matka nepodstoupila v 15 letech interrupci, pravděpodobně by na tomto světě nebyla. 

„Bohatí budou mít vždycky možnost interrupce, ovlivní to hlavně ty méně privilegované. Nejenže přijdou o své sny, ale jejich zdraví a životy budou v ohrožení. Jen chci říct, ať jde Nejvyšší soud do p*dele,“ dodala herečka. 

Uma Thurman se o své interrupci rozepsala v eseji pro deník Washington Post, a to již na podzim minulého roku. Už tehdy se tak postavila proti texaským zákonům, které ženám zakazovaly interrupci. V eseji uvedla, že jako náctiletá otěhotněla se starším mužem a právě rozhodnutí podstoupit interrupci z ní udělalo osobu a matku, kterou je teď. 

Domů
Sdílet
Diskuse