Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
14. července 2022 16:30
Čas čtení 1:57
Dominik Vetrák

Co se stalo na konci seriálu Ms. Marvel a v potitulkové scéně? Vrátila se také slavná marvelovská postava

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Vysvětlujeme potitulkovou scénu a konec Ms. Marvel, ve kterém jsme se dozvěděli velmi podstatné informace o hrdince a jejích genech.

Seriál Ms. Marvel má za sebou první sérii, která nás vůbec nenadchla. Naopak, podle nás jde o nejslabší marvelovský seriál, ale na jeho konci se stalo něco velmi zajímavého. Bruno vysvětloval Kamale, proč je ona jediná z rodiny Khanových, kdo má superschopnosti.

Následující odstavce obsahují spoilery ke konci seriálu.

Doporučeno
RECENZE: Ms. Marvel (Disney+) RECENZE: Ms. Marvel (Disney+) 14. července 2022 8:00

Nemůže za to jen náramek z dimenze Noor, odkud pochází ClanDestine v čele s Kamranem, jeho matkou Najmou a ostatními záporáky ze seriálu. Náramek pouze odemkl nadlidské schopnosti skryté v Kamalině DNA. Bruno zkoumal její geny a prozradil jí, že jsou odlišné od těch, které v sobě mají členové její rodiny.

Ms. Marvel je první X-Men v MCU

Řekne jí, že je unikátní a nějak to souvisí se stavbou jejího těla. Kamalu jako takovou to však nerozhodí, jen mávne rukou a řekne, že to stejně bude jen jedno z dalších označení zvýrazňujících její odlišnost, na což je jako muslimka žijící v USA zvyklá. Kamala má pravdu. Bude totiž patřit buď k Inhumans, nebo k X-Men.

My se spíše přikláníme k X-Men. Kamala je v komiksech původem Inhuman, a tedy jedna z potomků lidí, na kterých dělali experimenty členové rasy Kree (modří mimozemšťané z filmu Captain Marvel). Když Kree opustili planetu Zemi, tito lidé se stali Inhumans – nadlidmi se superhrdinskými schopnostmi, kteří začali žít na Měsíci.

Tvůrci seriálu Ms. Marvel měli od začátku příležitost označit Kamalu jako Inhuman, ale místo toho z ní udělali Džina. I proto si myslíme, že odkaz na její specifické geny znamená, že je mutantkou, a tedy X-Men. Navíc její kamarád Bruno doslovně řekl, že její DNA je zmutované, což je dalším odkazem na mutanty.

V neposlední řadě začalo během této scény hrát hudební téma z animovaného seriálu X-Men (podobná znělka hrála i při nástupu Profesora X ve snímku Doctor Strange in the Multiverse of Madness). Kamala je tedy zřejmě úplně prvním představeným mutantem a „X-Menem“ v marvelovském světě 616. 616 je označení dimenze v multivesmíru, ve kterém se odehrávají všechny filmy a seriály od Marvel Studios, a tedy Marvel Cinematic Universe.

Netřeba zapomínat na to, že už příští týden bude konference Comic Con v San Diegu, kde studio Marvel odprezentuje své filmy a seriály, takže je vysoká pravděpodobnost, že se tam dozvíme další informace o chystaném zpracování X-Men v marvelovském světě (stále nevíme, zda X-Men budou hrát některé postavy z předešlých filmů, nebo tvůrci přeobsadí všechny role s novými herci).

Přichází Captain Marvel

Druhé překvapení dorazilo během potitulkové scény. V ní začal Kamalin náramek zvláštně vibrovat a následně jej odhodila do šatníku. Z něho však vylezla Captain Marvel v podání herečky Brie Larson. Captain Marvel z toho byla zmatená, takže je jisté, že nic takového neplánovala.

Ms. Marvel
Zdroj: Marvel

Nevíme však, co přesně se stalo, ale nepochybně to povede k událostem snímku The Marvels. Jedná se o přímé pokračování filmu Captain Marvel, v němž budou mít hlavní role právě Captain Marvel, Ms. Marvel a také Monica Rambeau, která získala nadlidské schopnosti v seriálu WandaVision. Snímek uvidíme v kinech 23. června 2023.

Domů
Sdílet
Diskuse