Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. srpna 2022 14:30
Čas čtení 5:04
Dominik Vetrák

10 nejočekávanějších seriálů do konce roku 2022

FILMY A SERIÁLY NOVÉ SERIÁLY
Uložit Uložené

Všichni se těšíme na Game of Thrones a Pána prstenů, ale do konce roku ještě začne velké množství úžasných seriálů.

Po přehledu nejočekávanějších filmů a her do konce roku se budeme věnovat také seriálům. Do konce roku jich uvidíme ještě velké množství, a tak bylo velmi obtížné vybrat jen jednu desítku. 

Pokud naše úsilí oceňuješ a objevíš díky našim tipům na seriály i svůj nový oblíbený seriál, podpoř nás a staň se členem klubu Refresher+.

Doporučeno
Tyto filmy chce vidět každý. Podíváme se na ně ještě letos a jen v kinech Tyto filmy chce vidět každý. Podíváme se na ně ještě letos a jen v kinech 18. července 2022 14:30

1. Rick and Morty – 6. září 2022 (Hulu, HBO Max, Adult Swim) 

Pokud tvůrci zopakují trend minulých sérií, i ta šestá bude mít deset epizod. Stanice Adult Swim je začne vysílat už v září a my jsme zvědaví, jak se bude rozvíjet příběh, který se v páté sérii posunul zajímavým směrem. 

V centru dění bude opět šílený vědec Rick a jeho vnuk Morty. Důležitou roli by měl mít i Evil Morty, alternativní verze Mortyho, která nesnáší kopie Ricků z jiných dimenzí. Jedinečný humor tvůrců seriálu se nepodařilo zreplikovat žádnému podobnému animovanému seriálu. I proto asi na každou sérii čekáme více než rok.

2. Cobra Kai – 9. září 2022 (Netflix)

Poslední série Cobra Kai skončila pro dódžó Miyagi-Do a Eagle Fang nepříznivě, když prohrály proti Cobra Kai. Znamenalo to, že by měly ukončit svou činnost a přestat učit teenagery karate. Navíc nejsilnější člen Miyagi-Do Miguel opustil tým, aby mohl jít hledat svého biologického otce do Mexika. 

Hawk z Eagle Fang sice porazil Robbyho z Cobra Kai ve finále, ale Cobra Kai stejně vyhrála na body. Daniel LaRusso se ale odmítá vzdát a povolá z Japonska Chozena Toguchiho, jenž ví i o technikách, které sensei Miyagi Daniela vůbec neučil. 

Doporučeno
PŘEHLED: Nejlepší seriály na streamu v březnu. Čeká tě sci-fi od tvůrců Hry o trůny a politická satira s Kate Winslet PŘEHLED: Nejlepší seriály na streamu v březnu. Čeká tě sci-fi od tvůrců Hry o trůny a politická satira s Kate Winslet 1. března 2024 8:00

Cobra Kai je zábavný seriál, který si tě rychle získá a ty budeš hltat jednu epizodu za druhou. Tvůrcům se daří natáčet skvělé akční scény a i nadále dokážou vytvářet sympatické postavy (většinou).

3. The Sandman – 5. srpna (Netflix)

Sandman je očekávaný fantasy seriál od Netflixu podle skvělé komiksové série uznávaného autora Neila Gaimana. Příběh sleduje Morfea alias Dreama (herec Tom Sturridge), jednu ze sedmi entit, které kontrolují klíčové aspekty existence světa.

Desetidílná první série se zaměří na komiksy, které zachytily Dreamovo uvěznění na několik desítek let. Když se mu konečně podařilo uniknout z vězení, zjistil, že lidstvo kvůli jeho absenci přišlo o snění a rozpadlo se i jeho království. Dreamův cíl ​​je dát všechno do pořádku, ale v cestě mu stojí další entity, například Lucifer. 

Kromě Sturridge uvidíme i Boyda Holbrooka v roli The Corinthiana, Charlese Dance jako Rodericka Burgesse, Davida Thewlise jako Johna Deeho či Marka Hamilla jako Merva Pumpkinheada.

4. House of the Dragon – 21. srpna (HBO Max)

Děj House of the Dragon se odehrává před událostmi seriálu Game of Thrones. V tomto případě je to dvě stě let před tím, než Daenerys získala své draky a plánovala ovládnout zemi Westeros tak, jak to kdysi udělali její předkové – rod Targaryenů. 

Doporučeno
První drogu jsem měl ve čtyřech letech, říká Dominik. Proč je pro Čechy lákavý hlavně pervitin? První drogu jsem měl ve čtyřech letech, říká Dominik. Proč je pro Čechy lákavý hlavně pervitin? 20. února 2024 11:00

S jejich pomocí ovládli všechny země a vládli jim tvrdou rukou. Paddy Considine hraje krále Viseryse Targaryena, následovníka krále Jaehaeryse. Steve Toussaint je zase lord Corlys Velaryon, známý jako The Sea Snake, největší námořní dobrodruh v historii Westerosu.


Důležité role budou mít i Emma D'Arcy (seriál Truthseekers) jako princezna Rhaenyra Targaryen a Matt Smith (princ Philip v seriálu The Crown) jako její strýček princ Daemon Targaryen. Rhys Ifans je Hand of the King (pravá ruka krále, podobně jako Tyrion pro Daenerys) Otto Hightower a Olivia Cooke (Ready Player One) jeho dcera Alicent Hightower.

Seriál vzniká pod hlavičkou HBO, v trailerech jsou proto cítit velké produkční náklady. Jako konzultant na něm pracoval i George R. R. Martin (autor knih). Zajímavé je, že se už první série bude odehrávat v několika časových obdobích, takže některé postavy uvidíme v jejich mladších a starších podobách.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 118328 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Letos skončí snad nejunikátnější seriál současnosti s top hereckým obsazením. 
  • Který seriál bude konkurovat novému Game of Thrones. 
  • Jak vypadá ještě šílenější a víc sexy seriál od tvůrce Euphorie, ve kterém hraje dcera Johnnyho Deppa. 
  • Kdy uvidíme pátou sérii The Crown.
  • Který seriál ze světa Star Wars uvidíme již brzy a vypadá mnohem lépe než Mandalorian.
Domů
Sdílet
Diskuse