Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
18. července 2022 17:15
Čas čtení 1:02

Czech Press Photo 2022: Soutěž zahájí výstava ukrajinských fotografů, ceny se rozdají v osmi kategoriích

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Czech Press Photo 2022: Soutěž zahájí výstava ukrajinských fotografů, ceny se rozdají v osmi kategoriích
Zdroj: Mstyslav Černov - AP / UAPF

Přihlašování do soutěže bude probíhat v září letošního roku.

Společnost Czech Photo vyhlásila už 28. ročník prestižní fotografické soutěže Czech Press Photo. V porotě, která rozhodne o nejlepších snímcích v jednotlivých kategoriích, usednou také ukrajinští fotografové Jevgenij Maloletka a Mstyslav Černov, kteří do poslední chvíle dokumentovali válečné události v Mariupolu. 

Vliv války na Ukrajině

Maloletka a Černov fotografovali obléhání Mariupolu od prvního dne. Kvůli svým fotografiím se ocitli i na seznamu nežádoucích osob ruské armády. Kromě toho, že zasednou spolu s dalšími odborníky v porotě, bude k vidění také výstava jejich válečných fotografií. 

„Výsledky soutěže budou nepochybně ovlivněny šokujícími válečnými událostmi. Mnoho
českých i slovenských fotografů i v těchto chvílích dokumentuje válku přímo na Ukrajině.
Jsem moc rád, že Jevgenij Maloletka a Mstyslav Černov přijali roli porotců a že se nám daří připravovat výstavu jejich fotografií, které doslova obletěly svět a staly se navždy ikonickým svědectvím této války,“ řekl manažer soutěže Dan Materna.

UkrajinaUkrajinaUkrajinaUkrajina
Zobrazit galerii
(4)

Soutěž Czech Press Photo 2022 vyhlásila osm fotografických kategorií: Aktualita, Reportáž, Každodenní život, Umění a kultura, Sport, Portrét, Člověk a životní prostředí, Lidé, o kterých se mluví. Tradičně bude uděleno roční tvůrčí stipendium Grant Prahy, které osobně vybírá pražský primátor.

7. února 2024 17:36 Čas čtení 0:24 Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun

Zájemci a zájemkyně se mohou do soutěže přihlásit v průběhu září přes elektronický formulář na webových stránkách soutěže. Soutěž je otevřena vydavatelům, agenturám, profesionálním fotografkám i fotografům, odborným školám i zavedeným volným fotografům, kteří mají trvalé bydliště v Česku nebo na Slovensku a jejich práce vznikly za účelem publikování v médiích. Vstupní poplatek za přihlášení fotografie do kategorie činí 1000 korun. Nemusí ho hradit lidé mladší dvaceti tří let.

Na vítězné fotografie z loňského roku se můžeš podívat v našem článku

Domů
Sdílet
Diskuse