Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková ČTK
31. července 2022 14:11
Čas čtení 0:57

Turisté se vydali do Českého Švýcarska, policie je vykázala. Na místě našli i táborové ohniště

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Turisté se vydali do Českého Švýcarska, policie je vykázala. Na místě našli i táborové ohniště
Zdroj: HZS Ústeckého kraje

„Policisté turisty z národního parku vykázali a naposledy věc vyřešili domluvou,“ uvedla policie. Případná další porušení platné legislativy budou policisté řešit oznámením k projednání ve správním řízení, kde hrozí pokuta až 100 000 korun.

Tři turisté se v sobotu pokusili v Českém Švýcarsku zasaženém rozsáhlým lesním požárem dostat na Pravčickou bránu. Policie dva muže a jednu ženu vykázala, uvedli policisté na Twitteru. Strážci národního parku v sobotu také odhalili, že si turisté v lese rozdělali oheň, řekl dnes České televizi ředitel správy národního parku Pavel Benda. V Českém Švýcarsku dnes hoří les osmý den.

27. července 2022 18:30 Čas čtení 6:06 Klimatická změna bude zrychlovat, to, co se děje v Českém Švýcarsku, se může dít i leckde jinde, říká entomolog Čížek (Rozhovor) Klimatická změna bude zrychlovat, to, co se děje v Českém Švýcarsku, se může dít i leckde jinde, říká entomolog Čížek (Rozhovor)

„I přes naše opakované apely se včera (v sobotu) v podvečer dva nezodpovědní muži a jedna žena vydali na Pravčickou bránu, a to přes dosud neuhašená místa. Policisté je z národního parku vykázali a naposledy věc vyřešili domluvou,“ uvedla policie. Případná další porušení platné legislativy budou policisté řešit oznámením k projednání ve správním řízení, kde hrozí pokuta až 100 000 korun.

Oheň ale neustával, jednotek hasičů přibývalo. Ze soutěsek muselo být evakuováno na 100 lidí.
Oheň ale neustával, jednotek hasičů přibývalo. Ze soutěsek muselo být evakuováno na 100 lidí. Zdroj: HZS Ústeckého kraje

Nepotvrzené informace o turistech na Pravčické bráně měl i Benda. „Zprostředkovaně mám informaci, že na Pravčické bráně byla skupinka turistů. Přístup je z české strany obšancovaný, možná se tam dostali z Německa, ale nemohu to potvrdit,“ řekl Benda. Strážci podle něj v lese nalezli také místo, kde si lidé rozdělávali oheň, ačkoliv nedaleko zuří lesní požár a rozdělávaní ohňů je zakázáno.

„Mám zprávu od strážců, nevím teď, zda je přímo našli na místě, nebo nalezli už jen ohniště,“ řekl Benda. „Je naprosto neuvěřitelné, co prostě takováto skupina lidí dokáže, a je mi z toho smutno. Pro to já opravdu nemám nějaké vysvětlení, lidská blbost je s dovolením opravdu nekonečná a bojovat s lidskou blbostí je předem ztracený boj,“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse