Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
6. srpna 2022 11:39
Čas čtení 0:53

Při nehodě autobusu na dálnici v Chorvatsku zemřelo 12 lidí

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Při nehodě autobusu na dálnici v Chorvatsku zemřelo 12 lidí
Zdroj: ČTK/AP

Kromě dvanácti obětí se dalších 34 lidí zranilo. Spekuluje se o tom, že řidič usnul za volantem.

Na dálnici u Záhřebu havaroval autobus s lidmi. Při nehodě zemřelo dvanáct osob. Informují o tom chorvatská média. Další více než tři desítky lidí se při nehodě zranily. Tragédie se odehrála na 62. kilometru dálnice mezi Jarkem Bisaški a Podvorcem ve směru na Záhřeb.

K nehodě došlo na dálnici přibližně šedesát kilometrů od chorvatského Záhřebu před šestou hodinou ranní. Příčiny nehody zatím známé nejsou, podle deníku Jutarnji je možné, že řidič usnul za volantem a sjel z vozovky. Kromě dvanácti obětí se dalších 34 lidí zranilo, závažnost těchto zranění zatím není známá.

„Zatím víme, že zemřelo 11 lidí, ostatní zranění byli převezeni do nemocnic v Záhřebu a Varaždínu. Zásah byl ukončen, na místě jsou další hasiči ve službě,“ řekl ráno deníku Večernji list velitel hasičů Željko Nagy. Později našla záchranná služba další oběť. Soustrast rodinám na Twitteru vyjádřil i premiér Chorvatska Andrej Plenković.

Sanitka převezla zraněné z místa do nemocnic v Záhřebu, Varaždínu a Čakovci. Policie mezitím kontrolovala dopravu, kterou odklonila do jednoho jízdního pruhu. Doposud největší nehoda se v Chorvatsku stala v roce 2012. Tehdy zemřelo čtyřicet lidí.

Domů
Sdílet
Diskuse