Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
9. srpna 2022 15:08
Čas čtení 0:44

Španěl kradl šest let šunku. Zaměstnavatele připravil o více než půl milionu eur

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Španěl kradl šest let šunku. Zaměstnavatele připravil o více než půl milionu eur
Zdroj: Pxhere/volně k užití

Muži hrozil šestiletý trest, nakonec byl odsouzen na necelý rok.

Muž ve městě Huelva na jihu Španělska byl odsouzen za to, že svému zaměstnavateli odcizil sedm tisíc kusů španělské šunky, které následně prodával. Přišel si tak na 520 000 eur (více než 12 750 000 korun). Nakonec ale dostal nižší trest, než mu původně hrozilo. Na případ upozornil britský deník The Guardian. 

Šunku kradl a rozesílal kurýrní službou

Nejmenovaný muž kradl v práci celých šest let, od roku 2007 do roku 2013. Předmětem krádeže byla sušená šunka jamón, jedna z nejznámějších delikates španělské kuchyně. Muž ji kradl ze skladu na sušení, ve kterém pracoval. Následně ji prodával a rozesílal kurýrní službou. Šestiletý trest, který mu hrozil, byl nakonec zkrácen na pouhých jedenáct měsíců a 29 dní. Dlouho totiž trvalo, než se případ dostal k soudu. Kromě toho musí odsouzený svému bývalému zaměstnavateli splatit 529 900 eur. Spolu s ním byla odsouzena také jeho manželka, která s prodejem pomáhala. 

Španělský jamón se vyrábí z masa prasete iberského. Na ten nejkvalitnější se používá maso prasat krmených v posledních měsících jejich života výhradně žaludy. Město Huelva je tímto druhem šunky vyhlášené. Jeden kus takové šunky lze prodat i za 500 eur. 

Domů
Sdílet
Diskuse