Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. srpna 2022 13:30
Čas čtení 1:27
Martin Mičuda

Mercedes-Benz odhalil interiér nového EQE SUV. Dominuje mu obrovský MBUX Hyperscreen

Mercedes-Benz odhalil interiér nového EQE SUV. Dominuje mu obrovský MBUX Hyperscreen
Zdroj: Mercedes-Benz
TECH
Uložit Uložené

EQE SUV bude již v pořadí čtvrtým modelem Mercedes-Benz, v němž se objeví tři obrovské obrazovky uzavřené za jedním sklem.

Mercedes-Benz již v roce 2020 ohlásil, že elektrická modelová řada EQ se bude statečně rozrůstat a EQC nebude zdaleka jediným SUV s bateriovým pohonem. Důkazem toho je příchod elektrických verzí dobře známých modelů (EQA či EQB), ale také luxusní EQS SUV. Ani to však není poslední slovo a ve smyslu indicií představí Němci už 16. října dalšího člena rodiny – EQE SUV. Spolu s prvními oficiálními fotografiemi interiéru to ohlásila samotná automobilka.

Doporučeno
Mercedes-Benz odhalil interiér nového EQE SUV. Dominuje mu obrovský MBUX Hyperscreen Mercedes-Benz odhalil interiér nového EQE SUV. Dominuje mu obrovský MBUX Hyperscreen 17. srpna 2022 13:30

Je tedy zřejmé, že po vzoru nejluxusnějších modelů EQS a EQS SUV v o třídu nižším segmentu (vyšší střední třída) nabídne Mercedes-Benz elektromobil ve dvou karosářských podobách – sedan EQE a zároveň i rodinnější EQE SUV. Právě to se začíná odhalovat na prvních záběrech, které už ve smyslu tradic značky ukazují to, v jakém prostředí si bude posádka užívat. Jak se podle zmíněných modelů předpokládalo, i EQE SUV dostane obrovský MBUX Hyperscreen, tedy tři obrazovky uzavřené za jedním sklem.

Samozřejmě, že jednotlivé modely nabídnou v kokpitu jinou prostorovou nabídku a pár pozměněných detailů, avšak při pohledu na samotnou palubní desku je vysloveně nemožné zjistit, o který z elektromobilů jde – čelní část palubky je totiž technologicky, esteticky, a dokonce i rozměrově naprosto identická mezi EQE, EQE SUV, EQS i EQS SUV.

Mercedes-Benz, EQE SUV,
Zdroj: Mercedes-Benz

I EQE SUV tak (za příplatek) nabídne až tři obrazovky – 12,3” digitální budíky, 17,7” centrální displej a 12,3” obrazovku před spolujezdcem. Všechny zobrazovací jednotky jsou zality do jednoho zahnutého skleněného panelu o celkové šířce více než 141 centimetrů, respektive o celkové ploše 2 432,11 čtverečního centimetru.

Ohnuté sklo sestává z křemičitanu hlinitého, který je mimořádně odolný proti poškrábání. Kromě toho dvě vrstvy krycího skla snižují odrazy a zjednodušují čištění. Fotografie naznačují, že infotainment MBUX obdrží dodatečná nastavení související s terénními funkcemi vozidla, přibudou i nové ozdobné dekory.

Doporučeno
Vyzkoušeli jsme nejslavnější superkombi na světě. V čem vyniká 600koňové RS 6 za 4 miliony? Vyzkoušeli jsme nejslavnější superkombi na světě. V čem vyniká 600koňové RS 6 za 4 miliony? 23. března 2021 14:30

Na rozdíl od většího EQS SUV, menší EQE SUV nebude možné pořídit v 7místné konfiguraci, interiér tak odveze maximálně pět pasažérů. Na design exteriéru si musíme ještě počkat, ale už nyní je jasné, že půjde jen o drobnou evoluci jednotlivých tvarů většího EQS SUV, které se promítnou do decentně kompaktnějších rozměrů.

Po technické stránce bude na výběr pohon výhradně zadních kol, ale také verze se dvěma elektromotory a pohonem obou náprav. Paleta verzí bude pravděpodobně kopírovat tu ze sedanu EQE.

Mercedes-Benz, EQE SUV,Mercedes-Benz, EQE SUV,Mercedes-Benz, EQE SUV,Mercedes-Benz, EQE SUV,
Zobrazit galerii
(5)
Domů
Sdílet
Diskuse