Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
17. srpna 2022 v 8:46
Čas čtení 0:43

Web ukrajinské jaderné společnosti napadli hackeři

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Web ukrajinské jaderné společnosti napadli hackeři
Zdroj: Unsplash/volně k užití

Webové stránky ukrajinské státní jaderné společnosti Energoatom napadli hackeři. Útok trval přibližně tři hodiny.

Ruští hackeři zaútočili na web ukrajinské státní jaderné společnosti Energoatom. Jedná se o největší kyberútok ze strany Ruska od začátku války. Trval přibližně tři hodiny. Podle společnosti ale nezpůsobil žádné závažné škody. Energoatom o útoku informoval na svém Telegramu.

7. srpna 2022 v 17:55 Čas čtení 1:26 Němci budou moci v nových centrech nahlásit diskriminační chování. Mají zvýšit přehled o projevech nenávisti Němci budou moci v nových centrech nahlásit diskriminační chování. Mají zvýšit přehled o projevech nenávisti

„Ruská skupina ‚Lidová kybernetická armáda‘ provedla kybernetický útok pomocí 7,25 milionu botů, kteří po tři roky simulovali stovky milionů zobrazení na hlavní webové stránce společnosti,“ píše jaderná společnost. Boti, kteří napodobují lidské chování, často při podobných útocích přetíží server a znemožní jej navštívit běžným uživatelům.

Společnost ale zdůrazňuje, že tento konkrétní útok neměl vliv na webové stránky společnosti a většina uživatelů si jej ani nevšimla.

Útok přichází právě v době, kdy ruská armáda okupuje Záporožskou jadernou elektrárnu. Vojáci jsou v její blízkosti již od března. V jejím areálu bylo slyšet další ostřelování. Obě strany konfliktu ale viní tu druhou. Společnost Energoatom donedávna spravovala právě i Záporožskou elektrárnu. 

„Ukrajina vyzývá mezinárodní společenství, aby v zájmu bezpečnosti celého světa přijala okamžitá opatření a donutila Rusko uvolnit Záporožskou jadernou elektrárnu a předat ji pod kontrolu Ukrajiny,“vzkazovala společnost minulý týden Západu.

Domů
Sdílet
Diskuse