Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
22. srpna 2022 17:06
Čas čtení 0:33

Češi zadržení v Albánii byli propuštěni, vyšetřování ale bude pokračovat

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Češi zadržení v Albánii byli propuštěni, vyšetřování ale bude pokračovat
Zdroj: Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Dvě ženy a dva muži se obhajovali tím, že jsou turisté a že se ztratili.

Dva Češi a dvě Češky, které albánská policie v neděli zatkla u zbrojovky ve městě Poliçan, byli propuštěni. Podle informací serveru Albanian News Daily ale bude jejich vyšetřování pokračovat. 

Prohlídka neodhalila nic nezákonného

Podle prvních informací došlo k zatčení českých občanů poté, co fotografovali u místní zbrojovky. Policie dva z nich chytila v tunelu, zbylí dva fotografovali zbrojovku ze základny. Dveře do tunelu byly podle policie vylomené. Po dopadení čtveřice uvedla, že jsou turisté a že se pouze ztratili. 

Jejich zadržení následně potvrdilo i české ministerstvo zahraničí. „Jedná se o dva muže a dvě ženy, jejichž totožnost v tuto chvíli nemůžeme sdělit. Albánská policie o případu informovala český zastupitelský úřad, se kterým jsme nadále v kontaktu a vývoj případu sledujeme,“uvedla mluvčí Lenka Do. Po výslechu ve městě Berat policisté čtveřici pustili, při prohlídce u nich nebylo nalezeno nic nezákonného.

Domů
Sdílet
Diskuse