Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. srpna 2022 19:30
Čas čtení 0:58
Martin Mičuda

Škoda dále poodhaluje chystanou novinku, která toho se současnými modely nebude mít mnoho společného

Škoda dále poodhaluje chystanou novinku, která toho se současnými modely nebude mít mnoho společného
Zdroj: Škoda Auto
TECH ELEKTROMOBILY ŠKODA
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let
a chci zobrazit obsah
zpět na hlavní stránkuZpět

Plně elektrické SUV nastolí nové designové směřování značky Škoda.

Už 30. srpna ukáže Škoda koncept, kterým chce odstartovat svoji novou éru. Vision 7S totiž kromě toho, že naznačí podobu dalšího zcela nového modelu, nastolí zároveň i nové designové směřování značky. Z dosavadních odhalených vizualizací je zřejmé, že řeč je o velkém, až sedmimístném SUV, a nově už poznáváme i to, jak bude novinka přibližně vypadat. Automobilka vypustila do světa dva další náčrty, tentokrát exteriéru.

Doporučeno
TEST: BMW i4 M50 TEST: BMW i4 M50 18. července 2022 12:30

Jak se předpokládalo, Vision 7S toho se současnými modely Škody nemá opticky mnoho společného. Světlomety jsou na obou koncích převážně hranaté karoserie orientovány vertikálně, posunuty jsou přitom více do rohů.

Signifikantním znakem škodovek se očividně stane nový světelný podpis, který vytvoří písmeno T. Vzhledem k tomu, že půjde o elektromobil, jsou otvory v čelní části zcela minimalizovány, maska ​​je zaslepená, a tudíž příď působí velmi plochým, až minimalistickým dojmem. Výrazné oplastování ve spodní části i lemy blatníků současně umocňují robustnější dojem.

Škoda, Vision 7S,
Zdroj: Škoda Auto

Kliky dveří jsou schované, jejich orientace přitom naznačuje, že dveře se budou otevírat proti sobě. Je však málo pravděpodobné, že toto řešení se přenese do sériové podoby. Naopak výrazný a doslova kolmo orientovaný zadní sloupek se zjevně stane novým poznávacím znakem modelů Škoda. U ostře řezaného čelního okna je tak patrné, že samotný tvar karoserie vyvrcholí právě v zadní části, kde si místo najde masivní rám.

Samozřejmě nechybí ani obrovská kola, která jdou ruku v ruce s tradicemi designových náčrtů, ve finále však budou určitě o poznání menší. Ostatně, přesvědčíme se o tom už příští týden během oficiálního odhalení.

Škoda, Vision 7S,Škoda, Vision 7S,
Zobrazit galerii
(2)
Domů
Sdílet
Diskuse