Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. srpna 2022 12:30
Čas čtení 5:12
Dominik Vetrák

Seriálové a filmové novinky v září tě dostanou. Od Netflixu se ani nepohneš

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Toto jsou nejočekávanější seriály a filmy, které na streamovacích službách uvidíme už v září 2022.

Po nabitém srpnu nám streamingové platformy opět naservírují horu obsahu. Nejvíce ho už tradičně nabídne Netflix, ale bohatou nadílku nových seriálů a filmů bude mít také Hulu a Disney+. Naopak, překvapivě, HBO Max nenabídne nic moc zajímavého, až na nové části Ricka a Mortyho, kterého ale vysílají pouze díky zakoupení licence.

Doporučeno
RECENZE: The Last of Us: Part I (PS5) RECENZE: The Last of Us: Part I (PS5) 31. srpna 2022 17:00

Netflix

The Imperfect – 8. 9.

Tři mladíci se ocitnou pod skalpelem neetických vědců, kteří z nich udělají zmutované lidi. Mladíci se rozhodnou pomstít se, jenže v patách jim je vláda, která má zájem o jejich schopnosti, další mutanti a zapomenout nesmíme ani na problémy ve škole či v lásce.

Cobra Kai – 9. 9. 

Eagle Fang a Miyagi-Do se definitivně spojí v boji proti Cobra Kai. Nadané, ale agresivní studenty z Cobra Kai vede Terry Silver, který si na pomoc přizve více nových senseiů, včetně jedné ženy.

Daniel LaRusso a John Lawrence si zase přizvou na pomoc Chozena z Japonska a diváci se dočkají velkých bitev mezi dospělými, ale i teenagery. Součástí děje budou i tentokrát milostné trojúhelníky, vztahové problémy a občasné humorné scény.

Narco-Saints – 9. 9.

Jihokorejský kriminální seriál zachycuje život byznysmena, který se zaplete do organizovaného zločinu. Šéf drogové skupiny ho obviní z něčeho, co neudělal, a on se noří ještě více do nebezpečného života plného drog, policie a zabíjení. Pokud chce přežít, musí se spolčit s policií, čímž si však na záda nakreslí terč. Pokud máš chuť na „asijské Narcos“, možná tě tento seriál překvapí.

Cyberpunk: Edgerunner – 13. 9. 

Tvůrci her Zaklínač a Cyberpunk 2077 z polského studia CD Projekt Red se spojili s animátorským studiem Trigger (udělali anime Kill la Kill či Promare) a výsledkem je skvěle vypadající anime.

Trailery na něj jsou plné akce, násilí, sympatických postav a krásných záběrů, které těží z cyberpunkového prostředí. Děj se zaměří na teenagera jménem TK, chlapce z ulice, který se rozhodne obrátit svůj život vzhůru nohama a stane se nájemným vrahem – Edgerunnerem.

Fate: The Winx Saga – 16. 9.

Netflix v září vydá i celou druhou sérii pro fantasy teenagerský seriál Fate: The Winx Saga. Hlavní postavy se v ní opět vrátí do školy, připravené na nový ročník, který vyzkouší jejich kamarádství, ale také magické schopnosti.

Blonde – 28. 9.

Herečka Ana de Armas se vžila do kůže slavné herečky Marilyn Monroe a v biografickém snímku Blonde nám zprostředkuje období její největší slávy. To však šlo ruku v ruce se sexuálním obtěžováním a sexismem v Hollywoodu.

Drama zobrazí temné období jejího života, nejen vysoké výplatní pásky a slavnostní večírky. Půjde o první film od Netflixu, který bude výhradně pro dospělé. Kromě Any de Armas uvidíme také herce, jako jsou Adrien Brody, Julianne Nicholson či Bobby Cannavale.

Entergalactic – 30. 9. 

Americký raper Kid Cudi spolupracoval na vytvoření tohoto animovaného seriálu, který bude jak o lásce, tak o hudbě. Kromě Cudiho na seriálu pracoval i uznávaný americký scenárista a producent Kenya Barris a uslyšíme v něm hlasy herců, jako jsou Timotheé Chalamet, Macaulay Culkin, Vanessa Hudgens, Keith David či Jaden Smith.

HBO Max

Rick and Morty – 4. 9.

Šestá série bude mít celistvější a seriálovější příběh, kdy na sebe budou jednotlivé epizody navazovat více než v minulých sériích. Součástí děje bude několik oblíbených postav z minulých sérií. Dobrodružství Ricka a Mortyho opět vyústí v to, že vesmír bude v ohrožení.

Amazon Prime Video 

The Lord of the Rings: Rings of Power – 2. 9. 

V září se netěšíme na nic víc než na Pána prstenů v seriálovém formátu. Rings of Power stále může být zklamáním, protože tvůrci museli čelit mnoha překážkám a očekávání fanoušků mohou být až příliš vysoké, ale trailery v nás vzbudily pozitivní dojmy.

Seriál zobrazí události Středozemě tisíce let před událostmi filmového Pána prstenů a hlavními postavami budou elfové, lidé, trpaslíci a další bytosti, které budou bojovat proti temným silám. Jednou z hlavních postav bude také Galadriel, kterou nyní hraje Morfydd Clark. Ve filmech ji hrála Cate Blanchett.

Goodnight Mommy – 16. 9. 

Hlavní roli matky v kukle ztvární Naomi Watts. Ta ve filmu podstoupí kosmetickou operaci obličeje, ale poté, co se vrátí domů ke svým synům dvojčatům, si děti uvědomí, že něco není v pořádku – je to opravdu jejich matka? Jedná se o americký remake rakouského hororu z roku 2014.

 

Disney+

Pinocchio – 8. 9.

Disney předělává další svou klasiku. Tentokrát pod režijním dohledem Roberta Zemeckise (Kontakt, Who Framed Roger Rabbit, Flight). Roli Geppetta, výrobce Pinocchia, ve snímku ztvární Tom Hanks. Půjde už o čtvrtý film, který spolu se Zemeckisem natočí (Trosečník, Forrest Gump a Polární Expres).

Cars on the Road – 8. 9.

Seriál bude mít devět částí, které zachytí road-trip dvou hlavních postav, Bleska McQueena a Buráka. Burák svým kamarádům oznámí, že má sestru, která se vdává. Jede za ní přes celé USA a Blesk mu dělá společnost.

 
Na své cestě zažijí spoustu dobrodružství a zážitků. Potkají například zombíky, nové kamarády, ale i nepřátele a duchy. Úžasně vypadá i dějová linie inspirovaná Mad Maxem.

Abbott Elementary – 16. 9.

Stále nechápeme, jak přesně funguje Disney+ a jeho spojení s Hulu, ale některé seriály a filmy z Hulu se prostě na Disney+ v našem regionu dostanou, zatímco jiné ne. Komediální seriál z prostředí nefunkční školy Abbott Elementary si ale na Disney+ vychutnat můžeš. Zdá se, že tam najdeš i druhou sérii. Kritici seriál velmi vychválili, a i když nás moc nepobavil, své fanoušky si určitě najde i mezi našimi čtenáři.

Andor – 21. 9. 

Scenárista Tony Gilroy (Rogue One: A Star Wars Story) se pokusil natočit nejlepší Star Wars seriál. Zaměřuje se v něm na postavu Andora z filmu Rogue One a zobrazuje události 5 let před ním. V seriálu poznáme začátky budování odboje proti Impériu a blíže poznáme několik postav z předešlých filmů.

Jde sice o Star Wars seriál, jejichž scénáře v posledních letech za moc nestojí, ale Andor vypadá jako pravý opak, takže se na něj těšíme. Kromě Diega Luny v roli Andora se můžeš těšit i na Stellana Skarsgårda jako člena odboje.

Hocus Pocus 2 – 30. 9. 

Pokračování milovaného filmu o čarodějnicích dorazí na streamingovou službu Disney+ téměř 30 let po premiéře první části. Hlavní role opět ztvární Sarah Jessica Parker, Bette Midler, Kathy Najimy. Dvojku režírovala Anna Fletcher.

Apple TV+

The Greatest Beer Run Ever – 30. 9.

Nový film od režiséra Petera Farrellyho (The Green Book) zachycuje příběh Chickieho Donohua v podání herce Zaca Efrona. Ten se rozhodl, že pomůže americkým vojákům bojujícím ve Vietnamu svérázným způsobem – donáškou amerického piva přímo na frontu.

Kromě Zaca Efrona bude ve filmu hrát také Russell Crowe a menší roli má i Bill Murray. Apple TV+ se zaměřuje na kvalitu, ne kvantitu. Vzhledem k zábavnému traileru a kvalitě režiséra proto doufáme, že tento film bude kvalitní.

Hulu

The Handmaid’s Tale – 14. 9. 

5. série dystopického seriálu, ve kterém se z USA stal stát, v němž mají ženy jedinou roli – rodit děti –, by mohla být předposlední. Příběh June se tak chýlí ke konci, a jak naznačuje trailer páté série, neobejde se to bez krvavých střetů a bojů o moc v revoluci, kterou June sama začala.

Atlanta – 16. 9.

Finální série unikátního pohledu do života rapera a jeho manažera z Atlanty dorazí ve stejném roce jako ta předchozí. Donald Glover alias Childish Gambino nám se svým týmem letos naservíroval slušnou porci Atlanty.

I když 3. série nebyla až tak úžasná jako předchozí dvě, stále jsme se při ní náramně bavili a s údivem sledovali politickou a společenskou satiru v několika úžasných epizodách. V poslední sérii se postavy vrátí z evropského turné zpět do Atlanty, kde se pokusí dát své životy dohromady.

Ramy – 30. 9.  

Po dvouleté pauze nás scenárista a herec Ramy Youssef potěší novými epizodami o životě muslima, který si pravidla své víry vykládá po svém, čímž zklame nejen sebe, ale i svou rodinu. Ramy nabízí svěží, originální a vtipný pohled do muslimského života v moderní Americe.

Na Showtime vychází také American Gigolo, seriál s hercem Jonem Bernthalem, kterého neprávem obviní z vraždy jedné ze svých klientek.

Domů
Sdílet
Diskuse