Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
26. srpna 2022 20:19
Čas čtení 0:29

Běloruská letadla byla modifikována, mohou nést jaderné zbraně

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Běloruská letadla byla modifikována, mohou nést jaderné zbraně
Zdroj: TASR/AP/Sergei Shelega

Na modernizaci běloruských letadel Su-24 se Lukašenko dohodl s ruským prezidentem Vladimirem Putinem.

Běloruský prezident Alexandr Lukašenko v pátek uvedl, že vojenská letadla jeho země byla modifikována, aby mohla nést jaderné zbraně. Varoval také, že Minsk by reagoval okamžitě, kdyby mu Západ způsobil „problémy“, informoval TASR.


Lukašenko podle státní tiskové agentury Belta řekl, že na modernizaci běloruských letadel Su-24 se dohodl s ruským prezidentem Vladimirem Putinem.

27. srpna 2022 10:35 Čas čtení 0:37 Agenti FBI našli ve vile Donalda Trumpa 25 přísně tajných vládních dokumentů Agenti FBI našli ve vile Donalda Trumpa 25 přísně tajných vládních dokumentů

Bělorusko nemá vlastní jaderné zbraně, je však blízkým spojencem Ruska, kterému umožňuje využívat své území při invazi na Ukrajinu.


Lukašenko současně varoval Západ před „vážnými provokacemi“. V takovém případě by podle něj šlo i o „zhoršení vztahů se Svazovým státem Ruska a Běloruska, který má jaderné zbraně“.


„Naše cíle jsou zaměřeny. Rozhodovací centra. Známe je,“ prohlásil běloruský lídr. „Pokud začnou dělat problémy, Bělorusko na tom může být hůře, ale odpověď bude okamžitá.“

Domů
Sdílet
Diskuse