Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
30. srpna 2022 17:31
Čas čtení 0:48

Náklaďák vysypal 150 tisíc rajčat, na dálnici se kvůli tomu vybouralo sedm aut

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Náklaďák vysypal 150 tisíc rajčat, na dálnici se kvůli tomu vybouralo sedm aut
Zdroj: California Highway Patrol/volně k užití

Převážená rajčata se rozsypala po vozovce a vytvořila na ní směs zeleniny, oleje a nečistot. Doprava stála několik hodin.

Neobvyklá nehoda překvapila americké řidiče. Cestu jim zkomplikovalo moře rajčat. Nákladní auto, které zeleninu převáželo, přepadlo přes okraj vozovky a vysypalo na ni přibližně 150 tisíc kusů rajčat. Informují o tom BBC a Sky News

Rajčata na vozovce způsobila dopravní nehodu. Podle Kalifornské dálniční hlídky se kvůli zelenině drobně zranily tři osoby. Další člověk skončil v nemocnici se zlomenou nohou. Nehodu způsobilo nákladní auto, které během vrcholu sezóny převáželo rajčata na korbě. Náklaďák na cestě vjel do dělicího pruhu dálnice a převážená zelenina se rozsypala po vozovce.

Rajčata, nehoda
Zdroj: California Highway Patrol/volně k užití

Tím, jak vozidla na dálnici po rozsypaných rajčatech přejížděla, zeleninu rozmačkala a na vozovce vytvořila silnou kluzkou „zeleninovou omáčku“ v podobě rozmačkaných rajčat, oleje a nečistot ze silnice. Než stihla policie komunikaci uzavřít, jedno vozidlo narazilo do druhého, což způsobilo řetězovou reakci v podobě nehody sedmi aut.

Policie následně silnici uzavřela na dalších několik hodin a spoušť na vozovce odklízela. Korbu nákladního auta pak bezpečnostní složky dostaly ze středového pásu, kde byla zaseklá, a postupně vyprostily celé vozidlo. Policie dopravu následně znovu obnovila.

Domů
Sdílet
Diskuse