Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
5. září 2022 9:09
Čas čtení 0:46

Volební průzkum: V Praze má největší volební potenciál SPOLU, v Ostravě ANO

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Volební průzkum: V Praze má největší volební potenciál SPOLU, v Ostravě ANO
Zdroj: TASR/Marko Erd

Nejnovější výzkum pro Českou televizi ukazuje volební potenciály v největších českých městech.

V Praze má před nadcházejícími komunálními volbami nejvyšší volební potenciál (38,5 %) uskupení Spolu pro Prahu. Na druhém místě se umístili Piráti s volebním potenciálem 28 % a na třetím hnutí ANO s 25 %. Nad 20 % má také Praha sobě a STAN. Vyplývá to z nejnovějšího volebního průzkumu společností Data Collect a Kantar pro Českou televizi (ČT). Volební potenciál ukazuje, kolik procent by daná strana získala, pokud by ji volili všichni, kteří o její volbě uvažují.

3. září 2022 13:00 Čas čtení 3:38 Komunální volby Brno 2022: Takto chtějí politické strany řešit chátrající fotbalový stadion Za Lužánkami Komunální volby Brno 2022: Takto chtějí politické strany řešit chátrající fotbalový stadion Za Lužánkami

V Brně má aktuálně nejvyšší volební potenciál (34 %) uskupení SPOLEČNĚ – ODS a TOP 09. Pouze o jeden procentní bod méně získala koalice lidovců, Starostů a nezávislých. Stejně jako v Praze, i v Brně skončilo na třetím místě hnutí ANO, podle průzkumu má aktuálně 23 %. Piráti skončili s 20 % čtvrtí.

V Ostravě má – poměrně s přehledem – největší volební potenciál ANO. Jeho volbu podle průzkumu zvažuje 39 % obyvatel. Na druhém místě se umístilo uskupení Ostravak s 21,5 % a na třetím koalice SPOLU s 19 %. Volební potenciál nad pět procent má v Ostravě celkem jedenáct stran a hnutí, což je více než v Brně či Praze.

Průzkum probíhal mezi 22. srpnem a 2. zářím 2022, a to jak telefonicky, tak v on-line rozhovorech.

3. září 2022 11:00 Čas čtení 3:31 Komunální volby Praha 2022: Politických stran jsem se zeptali, zda by se měla zvednout cena MHD Komunální volby Praha 2022: Politických stran jsem se zeptali, zda by se měla zvednout cena MHD

 

Domů
Sdílet
Diskuse