Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. září 2022 13:00
Čas čtení 3:38
Tereza Šnajdrová

Komunální volby Brno 2022: Takto chtějí politické strany řešit chátrající fotbalový stadion Za Lužánkami

Komunální volby Brno 2022: Takto chtějí politické strany řešit chátrající fotbalový stadion Za Lužánkami
Zdroj: Wikimedia Commons/Dezidor/volně k použití
POLITIKA BRNO JIHOMORAVSKÝ KRAJ KOMUNÁLNÍ VOLBY 2022 KOMUNÁLNÍ VOLBY 2022 V BRNĚ
Uložit Uložené

Brněnských lídrů a lídryň do komunálních voleb jsme se zeptali, co bude dál s chátrajícím fotbalovým stadionem Za Lužánkami.

REFRESHER ti přináší předvolební speciál, ve kterém vyzpovídá pražské i brněnské lídry a lídryně do komunálních voleb. Ptá se jich na nejrůznější palčivá témata ze společenských, ekonomických, ale i veskrze politických oblastí.

První díl byl věnován rostoucím cenám bytů a nedostupnému bydlení.
V druhém díle s nimi řešíme dopravní situaci v Brně.
Ve třetím díle s lídry a lídryněmi řešíme, co bude dál s chátrajícím fotbalovým stadionem Za Lužánkami.

Komunální volby se uskuteční již 23. a 24. září 2022. Připravili jsme sérii článků, v nichž představujeme názory politických stran a hnutí na témata, která trápí naše čtenáře a čtenářky. Tentokrát jsme se lídrů a lídryň ptali, co bude dál s chátrajícím fotbalovým stadionem Za Lužánkami.

Doporučeno
Komunální volby Brno 2022: Takto chtějí politické strany řešit dopravní situaci v Brně Komunální volby Brno 2022: Takto chtějí politické strany řešit dopravní situaci v Brně 23. srpna 2022 11:30
Všem lídrům a lídryním byla zaslána otázka:
Velkým tématem je fotbalový stadion Za Lužánkami, který měl projít rekonstrukcí, ale nestalo se tak. Co bude s chátrajícím prostorem dál?

Koalice Žít Brno a Strana zelených (Jana Drápalová): Stadion se nesmí proměnit na pozemky pro komerční výstavbu

Neslibujeme, že za čtyři roky postavíme nový stadion. Jsme ale rozhodně proti tomu, aby se bývalý stadion Za Lužánkami změnil na pozemky pro komerční výstavbu. I když v současné době nejsou vyřešeny majetkové poměry a stav fotbalu v Brně není utěšený, není jiné vhodné místo, kde by důstojný fotbalový stánek v Brně mohl vyrůst. Proto musí být tato rezerva zachována.

Piráti (Marek Lahoda): Na jaře roku 2023 chceme v areálu začít budovat dočasné tréninkové centrum mládeže

Výstavbu nového fotbalového stadionu Za Lužánkami dlouhodobě blokují vleklé majetkové spory s Liborem Procházkou. Po minulých volbách jsme dostali do gesce oblast majetku a náš radní Róbert Čuma se nejasnostmi ohledně vlastnictví pozemků kolem stadionu Za Lužánkami hned začal zabývat. Pár let poté přivedl Brno k prvoinstančnímu vítězství u soudu a zamezil zde firmám pana Procházky vybírat parkovné na městských pozemcích.

Doporučeno
REPORTÁŽ: Obědval jsem v „nejhorší restauraci v Brně“ podle turistů. Zjistil jsem, že mám asi nízký standard REPORTÁŽ: Obědval jsem v „nejhorší restauraci v Brně“ podle turistů. Zjistil jsem, že mám asi nízký standard 26. března 2024 11:00

Věřím, že se nám podaří celý spor dotáhnout do pravomocného vítězství. Jsme si ale vědomi toho, že to může ještě nějaký rok trvat. Proto podporujeme vítězný projekt z loňského participativního rozpočtu, který si klade za cíl vybudovat za Lužánkami dočasné tréninkové centrum mládeže. Stadion tak bude nadále smysluplně využit do doby pravomocného rozhodnutí soudu. Práce na tomto projektu mají začít na jaře 2023.

BRNO+ (Robert Kotzian): Současné vedení města rozhodlo, že na místě vyroste nová hokejová hala

Současné vedení města vyřešilo dilema, zda stavět hokejovou halu, nebo nový fotbalový stadion tak, že se přiklonilo k nové hokejové hale. Novému vedení města nezbude než na toto rozhodnutí navázat.

Domů
Sdílet
Diskuse