Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
5. září 2022 20:08
Čas čtení 0:44

Pět případů z kauzy Dominika Feriho bylo odloženo, tři se nadále vyšetřují

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Pět případů z kauzy Dominika Feriho bylo odloženo, tři se nadále vyšetřují
Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Chování bývalého poslance vůči třem jiným ženám je stále součástí vyšetřování.

Policie údajně odložila pět případů dívek v kauze Dominika Feriho. U těchto potenciálních obětí podle státní zástupkyně nedošlo k trestnému činu. Informuje o tom Aktuálně.cz. Kriminalisté ale nadále vyšetřují tři další případy možného znásilnění nebo pokusu o znásilnění.

Dominik Feri se podle státní zástupkyně nedopustil trestného činu v případě pěti dívek, které jej obvinily. Státní zástupkyně Petra Gřivnová stížnosti dívek zamítla, píše Aktuálně. To potvrdil i mluvčí pražských žalobců Aleš Cimbala. Stížnosti byly odmítnuty, protože je státní zastupitelství shledalo nedůvodnými. Státní zástupkyně přezkoumala rozhodnutí policie o odložení věci a stížnosti zamítla.

Dívky nyní mohou požádat o přezkoumání pražského státního zástupce, ovšem není jasné, jestli tak učiní.

Bývalý poslanec a teplický radní za TOP 09 nadále čelí vyšetřování v případě tří dalších potenciálních obětí. V případě, že by jej soud shledal vinným, Ferimu hrozí až deset let odnětí svobody. Se svou zkušeností se dívky svěřily novinářům z Deníku N a A2larm.

23. dubna 2024 9:12 Čas čtení 5:39 Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu

Feri bez úspěchu podal proti zahájení stíhání stížnost. Z aktivní politiky ale odešel. V květnu u bývalého poslance zasahovala policie a záchranná služba. Feri měl řezné rány na břiše. Jeho zranění ale podle policie nemělo na vyšetřování vliv.

Zpět
Sdílet
Diskuse