Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. května 2022 14:57
Čas čtení 0:52
Tereza Šnajdrová

Žalobce zamítl Feriho stížnost proti zahájení stíhání za znásilnění

Žalobce zamítl Feriho stížnost proti zahájení stíhání za znásilnění
Zdroj: ČTK/Vondrouš Roman
NEWS DOMINIK FERI
Uložit Uložené

Bývalý poslanec TOP 09 Dominik Feri v dubnu podal stížnost proti zahájení trestního stíhání. Tu nyní státní zastupitelství zamítlo a vyšetřování bude pokračovat.

V květnu minulého roku přinesl Deník N ve spolupráci s Alarmem výpovědi několika dívek, které měl sexuálně zneužít bývalý poslanec TOP 09 Dominik Feri. Kauzy se ihned ujala Policie ČR, která v březnu Feriho obvinila ze tří případů znásilnění nebo pokusu o něj, přičemž jedné z obětí ještě nebylo 18 let. Exposlanec podal stížnost proti zahájení trestního stíhání, kterou mu ale nyní státní zastupitelství zamítlo, a vyšetřování tak bude pokračovat, informuje Aktuálně.

Doporučeno
Dominik Feri je stíhán i za znásilnění spáchané na dítěti. Hrozí mu až 10 let za mřížemi Dominik Feri je stíhán i za znásilnění spáchané na dítěti. Hrozí mu až 10 let za mřížemi 8. března 2022 11:24

Policie obvinila Dominika Feriho ze tří případů znásilnění nebo pokusu o něj 7. března 2022. Bývalý poslanec v dubnu téhož roku podal stížnost proti zahájení trestního stíhání, kterou nyní státní zastupitelství zamítlo.

„O stížnosti rozhodovalo Městské státní zastupitelství v Praze, které stížnost zamítlo jako nedůvodnou,“ uvedl mluvčí pražských žalobců Aleš Cimbala. Vyšetřování tak bude i nadále pokračovat.

Důvodem zamítnutí stížnosti je, že se stíhání opírá o solidní důkazy a je důvodné. Kriminalisté nyní pracují na doplnění dalších důkazů. Jakmile tak učiní, podají návrh na podání obžaloby. V případě uznání viny bývalému poslanci hrozí až 12 let za mřížemi. 

Kriminalisté měli pracovat s dalšími pěti možnými případy sexuálního násilí, kterého se měl dopustit Feri, avšak tato podezření byla odložena. „Z dosavadního prověřování nevyplynuly takové skutečnosti, které by umožňovaly prověřované jednání posoudit jako trestný čin,“ dodal Cimbala.

Domů
Sdílet
Diskuse