Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. září 2022 8:30
Čas čtení 1:49
Dominik Vetrák

RECENZE: 4. série What We Do in the Shadows dokazuje, že vtipnější seriál nenajdeš

FILMY A SERIÁLY WHAT WE DO IN THE SHADOWS
Uložit Uložené

Nová série fantastického komediálního seriálu o životě upírů v New Yorku tě rozesměje v každé části.

Čtvrtá série skvělého mockumentary seriálu What We Do in the Shadows skončila 10. epizodou a my jsme z ní nadšeni, celá série si totiž dokázala držet vysokou kvalitu. Navíc se zdá, že je ještě lepší než předešlá, u které bylo místy cítit únavu scenáristů, již občas bojovali, aby vymysleli originální a vtipný materiál zajímavý i z hlediska celkového děje.

Doporučeno
Rings of Power: Jaké postavy Pána prstenů uvidíme v seriálu, jak vznikl a zanikl Númenor a kde jsou Aragornovi předkové? Rings of Power: Jaké postavy Pána prstenů uvidíme v seriálu, jak vznikl a zanikl Númenor a kde jsou Aragornovi předkové? 10. září 2022 9:30

Čtvrtá série to však napravila. Tvůrci všem postavám vytvořili unikátní dějové linie a na konci série konečně posunuli vpřed i Guillermovu postavu, jejíž charakter se od začátku seriálu téměř vůbec nevyvinul. 

Na druhé straně máme upíra Laszla, který se pokouší vychovávat Baby Colina. Jeho herecký představitel Matt Berry se ve čtvrté sérii vrátil zpět do své kůže a v nových epizodách působil zábavněji a soustředěněji než ve třetí. Důkazem jsou i jeho nezapomenutelné repliky, které často vytvoří ze zcela obyčejných vět a slov ve scénáři, ale dodá jim takovou výslovnost a herecký přednes, že tě jimi dokáže rozesmát.  

S hlasem skvěle pracuje také herec Kayvan Novak. Jeho Nandor je pořád nejlepší postavou seriálu s nejvíce komickými situacemi. Scenáristům se jeho postava píše s takovou lehkostí, že si pro sebe krade většinu epizod. 

What we do in the shadows
Zdroj: FX/HBo Max

Nejvíce nás pobavil, když originálně vtipkoval o tom, jak to skutečně bylo se zaseknutou lodí v Suezském průplavu, nebo u většiny scén se svým osobním džinem, který mu splní sto přání. Nandorova nadutost dokáže vyplodit nesmírně vtipné a úderné scény i po čtyřech sériích, což je malý zázrak. 

Pomalu ale dochází dech Nadje, která nemá moc zajímavou dějovou linii, respektive scenáristé jí nedokázali vytvořit tak úžasné scény jako ostatním postavám. Líbilo se nám i využití souseda Seana, který skvěle zapadá k ostatním postavám a kterého snad tvůrci v páté sérii využijí ještě víc. To jsme si však říkali i po vtipných výstupech Barona a jeho malého démona v předešlé sérii, ale tvůrci je v této sérii téměř vůbec nedokázali využít. 

What We Do in the Shadows je i nadále nejvtipnějším seriálem současnosti a my jsme nesmírně rádi, že si užijeme ještě minimálně dvě série, které televizní stanice FX ohlásila loni. Pokud bychom z této série měli divákům doporučit jednu epizodu, podle které by se měli rozhodnout, zda seriál sledovat, byla by to pátá část s názvem Private School.

What we do in the shadows
Zdroj: FX/HBO Max

Celý seriál se všemi čtyřmi sériemi můžeš vidět na HBO Max (potrvá ještě více než týden, než HBO přidá i poslední část nové série) a my ti to vřele doporučujeme, jelikož čtvrté sérii udělujeme hodnocení devět bodů z deseti

P. S. Čtvrté sérii by prospělo více lokací, ale kvůli pandemii tvůrci nemohli moc natáčet mimo interiéry. Nepříjemně je to cítit, a proto budeme doufat, že štáb nebude během tvorby páté série tak moc limitován.

Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
Zobrazit výsledky
Skrýt výsledky
0/10
Domů
Sdílet
Diskuse