Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
9. září 2022 18:16
Čas čtení 1:07

Seriál Koruna přerušil z úcty ke královně Alžbětě II. natáčení

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Seriál Koruna přerušil z úcty ke královně Alžbětě II. natáčení
Zdroj: Netflix

Pátá série je již hotová, šestá a zároveň poslední se právě natáčí.

Smrt královny Alžběty ovlivnila také natáčení 6. řady oblíbeného historického seriálu Koruna. Tvůrci oznámili, že z úcty a respektu k zesnulé panovnici natáčení přeruší. Scenárista Peter Morgan se nechal slyšet, že celou sérii považuje za „milostný dopis pro královnu“.

Poslední dvě série

Morgan pro server Deadline připustil, že natáčení šesté řady se z důvodu královniny smrti na nějakou dobu pozastaví. „Koruna je milostným dopisem pro ni (Alžbětu II.) a já zatím nemám co dodat, jen ticho a respekt. Očekávám, že i my z úcty pozastavíme natáčení,“ uvedl doslova.

Netflix, který stojí za produkcí seriálu, měl už dlouho připravený plán pro případ, že by královna zemřela. Ještě před uvedením první série to řekl další z tvůrců, režisér Stephen Daldry. „Nikdo neví, kdy ten čas přijde. Ale až se tak stane, bude vhodné a správné to z respektu ke královně udělat. Byla by to jednoduchá pocta a projev úcty,“ uvedl v roce 2016 před debutem seriálu.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Tvůrci seriálu plánují celkem šest řad. První čtyři už byly odvysílány. Pátá je hotová, šestá a zároveň poslední se právě natáčí. Původně ji měli diváci vidět už v listopadu letošního roku, zda se premiéra kvůli smrti Alžběty II. odloží, zatím není známo. 

I pro závěrečné dvě série došlo v hereckém obsazení ke změnám. Alžbětu II. si po Claire Foy a Olivii Colman zahraje Imelda Staunton, známá coby neoblíbená profesorka Dolores Umbridge ze série Harryho Pottera. Prince Phillipa pak ztvární Jonathan Pryce, kterého můžeš znát třeba jako Nejvyššího vrabčáka ze Hry o trůny nebo z filmu Dva papežové.

Domů
Sdílet
Diskuse