Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti LiveNation.
14. září 2022 13:00
Čas čtení 2:25
Sponzorovaný obsah

Machine Gun Kelly vystoupí v Praze. Přečti si před koncertem, co znamená jeho přezdívka a jak vznikl spor s Eminemem

Machine Gun Kelly vystoupí v Praze. Přečti si před koncertem, co znamená jeho přezdívka a jak vznikl spor s Eminemem
Zdroj: Wikimedia Commons/Knowitall imalwaysright
HUDBA KONCERTY MACHINE GUN KELLY RAP
Uložit Uložené

Tyto zajímavosti ze života a kariéry známého rapera možná neznáš.

Dnes zná rapera s přezdívkou Machine Gun Kelly celý svět. Ve svých 32 letech je na vrcholu slávy, jeho cesta k ní však nebyla snadná. Od dětství v Egyptě se dostal ke své nezvyklé přezdívce přes spor s nekorunovaným králem rapu až k prvním příčkám hitparád. Ačkoliv je vidět především v souvislosti se svým kontroverzním vystupováním, má zajímavý příběh a velký přínos pro rapovou scénu. Protože 19. 9. 2022 vystoupí v rámci Mainstream Sellout Tour v Praze, připravili jsme pro tebe 5 zajímavých faktů, které utvářely jeho život a kariéru. 

Dětství v Egyptě a šikana

Machine Gun Kelly, vlastním jménem Richard Colson Baker, se narodil v Texasu. Jeho rodiče jsou misionáři a museli hodně cestovat, proto strávil část dětství v Egyptě a Německu. Později žil v Los Angeles, Clevelandu a na dalších místech. Poté, co od nich odešla matka, bydlel Richard u své tety. Kromě častého stěhování a otcových depresí ho trápila také šikana spolužáků. Těžké dětství vedlo k tomu, že na střední škole začal zkoušet drogy. Byl to právě rap, co mu v nelehké životní situaci pomáhalo. 

Machine Gun Kelly (MGK)
Zdroj: Instagram/@ unlisted_brandlab

Přirovnání k americkému gangsterovi

Přezdívku Machine Gun Kelly si Richard vysloužil od svých příznivců už v mládí, a to díky schopnosti velmi rychle rapovat. Zároveň vychází z odkazu na slavného gangstera George Barnese. Zločinec odsouzený za únos, pašeráctví a loupeže si tuto přezdívku zvolil, protože označovala název jeho oblíbené zbraně. Raper sice rád šokuje kontroverzními prohlášeními, jako například, že se snoubenkou Megan Fox vzájemně ochutnali svou krev, jinak se naštěstí podobá kriminálníkovi pouze uměleckým jménem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený the Blonde Don (@machinegunkelly) 

Zlom v kariéře

V rámci menších akcí začal Richard vystupovat už při studiu střední školy. Opravdový zlom však pro něj nastal v roce 2009. Bylo jím vystoupení na Noci amatérských umělců v New Yorku. Jedná se o pravidelnou akci vysílanou na rádiové stanici, která byla startem pro umělce jako Stevieho Wondera nebo Arethu Franklin. Už o rok později se Richardovi podařil mezinárodní debut se singlem „Alice in Wonderland“. Následně se objevil v prestižním rapovém časopisu XXL a dostal se do žebříčků nejžhavějších průlomových umělců stanice MTV. Ti, kdo rapera nezaznamenali do této doby, si ho pamatují od roku 2016, kdy vydal s Camilou Cabello singl „Bad Things“.

Spor s Eminemem

Možná ti uniklo, že singl „Rap Devil“ je tzv. diss track (song, který útočí na jinou osobu), který verbálně napadá Eminema. Spor těchto dvou umělců začal v roce 2012, kdy Richard napsal na Twitter, že je Eminemova dcera Hailie Jade Scott „zatraceně sexy“. To se několikanásobnému vítězi Grammy a hrdému otci nelíbilo a složil na počest Machina Gun Kellyho diss track „Not Alike“. Richard se však nenechal hip hopovou legendou zastrašit a reagoval právě zmíněným songem „Rap Devil“. 

Machine Gun Kelly ve filmu

Je to nejen nadaný raper, ale také příležitostný herec. Machine Gun Kelly už se objevil v několika filmech. Vidět ho můžeš třeba ve snímku Nerve po boku Emmy Roberts a Davea Franca, sci-fi thrilleru Captive State nebo životopisném dramatu The Dirt, kde si zahrál zakladatele heavy metalové skupiny Mötley Crüe, Tommyho Leeho. O jeho životě byl natočen dokument s názvem Machine Gun Kelly: Můj růžový život, který se na ČSFD těší vysokému hodnocení (84 %). 

machine gun kelly, nerve, hra o život
Zdroj: Lionsgate

Turné se zastávkou v Praze

Výstřední raper zavítá v rámci své nové koncertní šňůry do Prahy. Jeho největší pecky si můžeš poslechnout naživo už 19. 9. 2022 ve sportovní hale Fortuna. V rámci mezinárodní Mainstream Sellout Tour, která zahrnuje 52 zastávek v Severní Americe i Evropě, zahraje singly z alba Mainstream Sellout (např. Papercuts, Drug Dealer nebo Ay!) i starší hitovky. Během koncertu se můžeš těšit také na speciální hosty. Více než 10 milionů kusů prodaných alb slibuje, že to bude nevídaný hudební zážitek.

koupit vstupenky
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Live Nation Czech Republic (@livenationcz)

Domů
Sdílet
Diskuse