Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
19. září 2022 11:28
Čas čtení 0:48

Policie Praha hledá Bejby. Jedná se o kotě servala stepního

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Policie Praha hledá Bejby. Jedná se o kotě servala stepního
Zdroj: Policie ČR

Kočka, která by mohla být nebezpečná, utekla chovateli. Pokud ji uvidíš, zavolej policii.

Chovateli uteklo Bejby. Tak se totiž jmenuje kotě servala stepního, které od pondělka hledají pražští policisté. Strážci zákona dodávají, že může být nebezpečné, pročež všechny, kdo by s ním mohli přijít do kontaktu, vyzývají k obezřetnosti. Pokud na něj narazíš, nesnaž se jej odchytit a rovnou zavolej policii.

17. září 2022 15:46 Čas čtení 1:30 VIDEO: Policie zveřejnila záběry z honičky s nelegálním převaděčem. V křoví ho nakonec vyčmuchal pes VIDEO: Policie zveřejnila záběry z honičky s nelegálním převaděčem. V křoví ho nakonec vyčmuchal pes

Serval stepní se podle Zoo Olomouc podobá rysovi, je ale o něco menší, štíhlejší a má delší nohy. Poznáš ho podle žlutohnědého zbarvení s černými skvrnami, které mu na zádech mohou občas splývat.

„Dříve byl pronásledován pro svou krásnou kůži a na některých lokalitách byl vyhuben, přesto je v přírodě na většině území ještě poměrně hojný. Aktivní je hlavně v noci a za soumraku,“ dodává zoo. Dnes je serval v Praze pronásledován zcela z jiného důvodu, utekl totiž chovateli.

Asi 60 centimetrů velká kočka, která slyší na jméno „Bejby“, utekla chovateli z Prahy 4. „Podle pracovníka odchytové služby by mohla být nebezpečná. Když ji někde uvidíte, volejte tísňovou linku,“ vyzvala policie na Twitteru.

Domů
Sdílet
Diskuse