Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Denisa Bodková
19. září 2022 18:00
Čas čtení 0:25

Pohreb Alžbety II. sa zrejme zaradí medzi najsledovanejšie prenosy storočia

Kategorie:
Video
Uložit Uložené

Slovensko na pohrebe zastupovala prezidentka Zuzana Čaputová s partnerom Jurajom Rizmanom.

Dnes sa v londýnskom Westminsterskom opátstve konal štátny pohreb zosnulej britskej kráľovnej Alžbety II. Okrem členov európskych kráľovských rodín a zástupcov krajín Commonwealthu prišli aj mnohí svetoví politickí lídri. Pozvánku nedostali len predstavitelia Ruska, Bieloruska, Mjanmarska, Sýrie, Venezuely a Afganistanu.

Slovensko na pohrebe zastupovala prezidentka Zuzana Čaputová s partnerom Jurajom Rizmanom. Štátny smútok bude v Británii trvať až do 26. septembra. Podľa tradície by mal trvať 12 dní od úmrtia kráľovnej, avšak kráľ Karol III. požiadal o jeho predĺženie o ďalších sedem dní po pohrebe svojej matky. Pohreb Alžbety II. sa zrejme zaradí medzi najsledovanejšie prenosy storočia, odhaduje sa viac než 4 miliardy divákov. Viac vo Freshnews.

Domů
Sdílet
Diskuse