Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. září 2022 6:00
Čas čtení 2:47
Adéla Ježková

Kam na blešák: Mostecké bleší trhy jsou rájem pro milovníky vintage oblečení. Pořídit tu můžeš i svatební šaty

Kam na blešák: Mostecké bleší trhy jsou rájem pro milovníky vintage oblečení. Pořídit tu můžeš i svatební šaty
Zdroj: REFRESHER/Adéla Ježková
REFRESHER KAM NA BLEŠÁK
Uložit Uložené

Hrabeš se rád ve starých pokladech? Pak jsi tu správně!

Chceš vyrazit na bleší trh, ale nevíš kam? V naší sérii přinášíme tipy po celé České republice.

Dnes se po dlouhé době vydáme opět na lov veteše a zbytečných nezbytností. Tentokrát zavítáme na poměrně velký bleší trh do Mostu v Ústeckém kraji. Tradiční mostecké bleší trhy se konají celoročně každou sobotu od 5:30 do 12 hodin ve sportovním areálu TJ Baník Souš Most, ulice Zdeňka Fibicha 282. Jak ovšem zástupci trhu upozorňují na svém Facebooku, každý rok zhruba od konce prosince do začátku března probíhá zimní přestávka. Zda se trh opravdu koná, si tak raději předem ověř na webových stránkách

Doporučeno
Kam na výlet: Na magickém kopci najdeš menhir i křeslo vážící 700 kilogramů Kam na výlet: Na magickém kopci najdeš menhir i křeslo vážící 700 kilogramů 17. září 2022 6:00

Hned u trhů můžeš pohodlně – a bezplatně – zaparkovat svůj vůz, místa je tu dostatek. Do Mostu se ale bez problému dostaneš také hromadnou dopravou. Autobusy sem jezdí například z Prahy, Ústí nad Labem, Lovosic či Kadaně. Vlak tě do tohoto města v severozápadních Čechách dopraví třeba z Karlových Varů.

Parkování je sice zdarma, hned u příjezdu po tobě ale paní pokladní bude chtít návštěvnický poplatek. Nemusíš se bát, je to jen symbolických 15 Kč. Pokud si nechceš veteš nakoupit, ale naopak se jí zbavit, můžeš tu i prodávat – prodejní prostor velký 5,2 metru tu vyjde na 130 Kč. Místa se předem nerezervují, prostě přijedeš, zaplatíš a můžeš prodávat. 

Na mosteckém blešáku najdeš opravdu vše.Na mosteckém blešáku najdeš opravdu vše.Na mosteckém blešáku najdeš opravdu vše.Na mosteckém blešáku najdeš opravdu vše.
Zobrazit galerii
(8)

Na mosteckém bleším trhu – jak už to tak bývá – najdeš opravdu vše. Pohrabat se můžeš ve starožitném nádobí, vintage oblečení, starých i zánovních knížkách, deskách s hudbou zahraniční i českou či v nářadí a součástkách, u kterých už snad nikdo neví, k čemu původně sloužily. Bohužel současný nešvar bleších trhů – prodávání nového zboží – se nevyhnul snad žádnému trhu v Česku. Tudíž ani tomu mosteckému. Přestože to jde proti původní ideji blešáků, v dnešní době je asi fajn nakoupit si novou elektroniku, hračky a další zboží za velmi výhodnou cenu.

Domů
Sdílet
Diskuse