Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Jana Chovancová
24. září 2022 11:21
Čas čtení 0:54

VIDEO: Federer a Nadal seděli vedle sebe a plakali. Takto probíhalo loučení s kariérou Rogera Federera

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
VIDEO: Federer a Nadal seděli vedle sebe a plakali. Takto probíhalo loučení s kariérou Rogera Federera
Zdroj: Getty Images/Julian Finney

41letý profesionální tenista Roger Federer si vysloužil dlouhé ovace poté, co naposledy opustil kurt. Došlo i na slzy.

Švýcar Roger Federer, který získal 20 grandslamových titulů, je považován za jednoho z nejlepších hráčů tenisové historie. Nyní odehrál svůj poslední zápas. O jeho emotivním rozloučení na Laver Cupu píše BBC a The Guardian.

„Byl to nádherný den. Jsem šťastný, ne smutný. Je to skvělý pocit být tady. Jsem šťastný, že jsem to zvládl,“ říkal při loučení tenista.

13. dubna 2022 7:00 Čas čtení 7:44 Barbora Krejčíková: Rodina je základ, nejen ve sportu, ale celkově v životě. Rodiče mi dali strašně moc Barbora Krejčíková: Rodina je základ, nejen ve sportu, ale celkově v životě. Rodiče mi dali strašně moc

Při objímání se s hráči, včetně svého dlouholetého rivala Nadala, se Federer rozplakal. Během rozloučení dostal uznání od tisíce fanoušků, kteří v londýnské O2 Areně skandovali jeho jméno.

Slzy neudržel ani Rafael Nadal. Šestatřicetiletý Španěl se rozplakal, když seděl vedle Federera. Na emotivnosti přidávala i britská zpěvačka Ellie Goulding, která svým vystoupením završila památný večer.

Federer a Nadal, dlouholetí rivalové na vrcholu mužské tenisové scény, spojili v den rozloučení své síly a odehráli čtyřhru proti americkému páru Jack Sock a Frances Tiafoe. Duo „Fedal“ téměř vyhrálo. Během matchballu však Federer trefil míček do sítě. Sock a Tiafoe nakonec vyhráli 6:4, 6:7 a 9:11.

Tato prohra ukončila 25letou profesionální kariéru bývalé světové jedničky po jejím 1750. soutěžním zápase.

„Byla to perfektní cesta. Zopakoval bych to všechno,“ řekl Federer, když se během svého proslovu na kurtu snažil zadržet slzy. 

Zpět
Sdílet
Diskuse