Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
26. září 2022 15:29
Čas čtení 0:56

Putin se má během protestů proti mobilizaci ukrývat v tajném paláci v lese, tvrdí novinářka

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Putin se má během protestů proti mobilizaci ukrývat v tajném paláci v lese, tvrdí novinářka
Zdroj: Navalny.com

Ruský prezident Vladimir Putin údajně uprchl do svého tajného palácového komplexu na půli cesty mezi Moskvou a Petrohradem.

Podle nezávislé novinářky Faridy Rustamové, která se odvolává na tři zdroje obeznámené s Putinovým programem, ruský prezident ve středu odcestoval do svého prázdninového domu. Rustamova to uvedla v příspěvku na Telegramu„Podle mého zdroje Putin od minulé středy večer odpočívá ‚tělem i duší‘ ve své rezidenci Valdaj v Novgorodské oblasti,“ napsala.

26. září 2022 18:05 Čas čtení 0:50 VIDEO: Rus zastřelil důstojníka z odvodní komise. Odpor proti částečné mobilizaci roste VIDEO: Rus zastřelil důstojníka z odvodní komise. Odpor proti částečné mobilizaci roste

V sídle se podle novinářky má nacházet mimo jiné třípodlažní lázeňský komplex s kryokomorou, bahenní lázní a bazénem s plovárnou. „V areálu je také hokejové hřiště, kde se prezident rád schází se svými přáteli a hraje hokej, tvrdí jeden ze zdrojů,“ dodala. 

„Putinův favorit“

Veřejně dostupných informací o této tajné nemovitosti je ale podle serveru Insider málo – podle Nadačního fondu proti korupci, který založil vězněný ruský aktivista Alexej Navalnyj, je ale tato rezidence Putinovým osobním favoritem.

putin rezidence
Zdroj: Navalny.com

Podle novinářky hodlá Putin v komplexu zůstat nejméně do příštího čtvrtka a vyčkat, než se situace v ruských ulicích uklidní. Prezident si měl podle ní předem natočit několik videí ze schůzek, která ruská státní média hodlají sporadicky zveřejňovat po celý týden, aby se pokusila zamaskovat jeho nepřítomnost před veřejností.

Předtočeno mělo být rovněž i video, na kterém oznamuje částečnou vojenskou mobilizaci. Právě rozhodnutí o povolání 300 000 záložníků do války na Ukrajině vyvolalo v Rusku rozsáhlé protesty. V protiválečných demonstracích po celé zemi mělo být podle deníku The Guardian zatčeno více než 1 300 lidí. Moskevská prokuratura varovala, že za organizování nebo účast na protestech hrozí až 15 let vězení.

putin rezidence
Zdroj: Navalny.com
Zpět
Sdílet
Diskuse