Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
26. září 2022 18:05
Čas čtení 0:50

VIDEO: Rus zastřelil důstojníka z odvodní komise. Odpor proti částečné mobilizaci roste

Kategorie:
News
Uložit Uložené
VIDEO: Rus zastřelil důstojníka z odvodní komise. Odpor proti částečné mobilizaci roste
Zdroj: TaygaInfo

Rusové se bouří proti částečné mobilizaci.

V Usť-Ilimsku, městě v Irkutské oblasti na Sibiři, byl postřelen příslušník odvodního oddělení. Z videa je zřejmé, že jej zblízka střelil jiný muž oblečený v khaki oblečení, zatímco ostatní potenciální odvedenci utíkali z místnosti. Informoval o tom deník The Guardian.

„Nikdo nikam nepůjde,“ řekl střelec podle svědků chvíli předtím, než zahájil palbu. Měl dodat „teď se půjde domů“. Záběry končí tím, že útočník klečí v poutech a policistům se představuje jako pětadvacetiletý Ruslan Zinin.

Irkutský oblastní gubernátor Igor Kobzev napsal na Telegramu, že důstojník je v kritickém stavu v nemocnici, kde lékaři bojují o jeho život. Dodal, že zadržený střelec bude „rozhodně potrestán“.

Lidé hází Molotovovy koktejly na náborové kanceláře

Na dalších záběrech, na které upozorňuje server Sky News, byl zase spatřen muž, který házel zápalné lahve na vojenskou registrační a náborovou kancelář v Urjupinsku.

26. září 2022 15:29 Čas čtení 0:56 Putin se má během protestů proti mobilizaci ukrývat v tajném paláci v lese, tvrdí novinářka Putin se má během protestů proti mobilizaci ukrývat v tajném paláci v lese, tvrdí novinářka

Zástupci města potvrdili, že budova byla brzy ráno zapálena a muž byl zadržen. Dodali, že škody jsou minimální a nikdo nebyl zraněn. Incident není aktuálně ničím neobvyklým – v souvislosti s rostoucím odporem proti odvodům bylo zapáleno nejméně 20 náborových kanceláří.

Napětí v zemi roste v reakci na oznámení ruského prezidenta Vladimira Putina o částečné mobilizaci, které vedlo k tomu, že statisíce ruských mužů obdržely povolávací rozkazy. Protesty se v těchto dnech konají takřka po celém Rusku.

Domů
Sdílet
Diskuse