Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. října 2022 10:00
Čas čtení 2:50
Vojtěch Vanda

FRESH RELEASE: Yann Roses chce být tvým psem. Vrací se blanc s Brabičkem i Dreamdivenboy

FRESH RELEASE: Yann Roses chce být tvým psem. Vrací se blanc s Brabičkem i Dreamdivenboy
Zdroj: se svolením Yanna Rosese
HUDBA ČESKO ČESKÝ RAP FRESH RELEASE RAP
Uložit Uložené

Zase se nám objevily novinky, o které tě nemůžeme připravit.

V posledních dnech zjišťujeme, že je opravdu důležité umět si užívat. Tuto disciplínu rozdělujeme na dvě části: první je o tom zvládnout se rozvalit na gauči, zahodit telefon a počítač někam do měkkého, ale hodně vzdáleného koutu a sledovat svůj oblíbený seriál, číst knížku či prostě a jednoduše zírat „do blba“. 

Když se v nás ale nahromadí energie, je nutné být zběhlý a v rámci volného času ji také ventilovat v dostatečné míře. K oběma variantám si můžeš pustit zajímavou muziku, přičemž v obou případech využiješ našeho nového FRESH RELEASE.

Butterclub z Brna má totiž venku nový klip, jehož vibe je navýsost něžný, pohodový a kouzlí úsměv na duši i na rtech. Zato Yann Roses se po dlouhé době vrátil s tezí, že by se chtěl stát tvým psem, a nelítostně prodává svou myšlenku za řinčení bubnů a kytar. Máme tu ale i další novinky, takže neváhej a pokračuj níže.

Doporučeno
Bůh, hip hop a Česká republika. Křesťanský rap v ateistické zemi aneb jak tuzemští rappeři velebí a kážou Bůh, hip hop a Česká republika. Křesťanský rap v ateistické zemi aneb jak tuzemští rappeři velebí a kážou 16. října 2022 6:00

YANN ROSES – TVŮJ PES

Jak už jsme řekli, trvalo to strašně dlouho. Ale je to konečně tu. Přerovský Yann Roses se chvíli motal ve vlnách tichého podivna, nyní je však zpět, aby skrze nový sound ventiloval své nejnovější myšlenky. Dle nich chce být Tvůj pes. 

Velký fanoušek grunge a Nirvany na chvíli opustil trapové a trueschoolové vody a vydal se někam, kde se nyní nejspíš cítí komfortněji. I dohrávka na konci videoklipu značí, že se v podobném duchu ponese celé avizované EP interpreta. A i když se zdá, že se jedná o zvláštní výkřik někoho, u něhož „přece fungoval normální rap“, není důvod se na jeho novou věc dívat skrz prsty. Energie, se kterou se zde prezentuje, mu otvírá nové dveře.

Navíc je vidět, že má uvnitř sebe něco, co potřebuje ven. Mluví o vztazích, loajalitě, pocitu bezpečí u někoho, koho chce mít nablízku. Nebojí se přitom zajít do krajních mezí a nechat se vázat. A ne, neznamená to, že by musel štěkat nebo mít obojek. My jsme opravdu zvědaví, jaké další myšlenky nový projekt přinese.

Dreamdivenboy, DEYNYEL – No name

 

A mluvíme-li o nových projektech, další se nám objevuje v Brně. Fresh rapper Dreamdivenboy se nám spojil s fresh producentem DEYNYELem a dohromady tvoří nový projekt, shodou okolnosti taktéž EP, které ponese název Mezitím. Prvním singlem No name upozorňují na to, jak je „jednoduché“ přijít jako neznámý člověk do zajetého hudebního koloběhu, z čehož by mohli čerpat aspirující umělci.

Doporučeno
REPORTÁŽ: Obědval jsem v „nejhorší restauraci v Brně“ podle turistů. Zjistil jsem, že mám asi nízký standard REPORTÁŽ: Obědval jsem v „nejhorší restauraci v Brně“ podle turistů. Zjistil jsem, že mám asi nízký standard 26. března 2024 11:00

Není to však zdaleka všechno. DDBoy také mluví o tom, jak strach z nastalé situace překonat, jak je nutné nepřemýšlet nad tím, co dělají ostatní, jak je důležité míti filipa a jak zůstat svůj. Občas totiž zapomínáme, že věci, které nás baví, děláme zejména pro sebe a nikomu jinému do toho nic není. Někdy je fajn si to připomenout.

FRESH RAP je seriál, který ti již déle než rok představuje ty nejzajímavější mladé rapové interprety z celého Česka. 

Rap však není pouze o slovech, nýbrž i o melodiích. Proto ti také jednou za měsíc přinášíme story tuzemských producentů v rámci seriálu FRESH BEATS

K tomu jsme nedávno začali vydávat i týdenní updaty, co se děje nového u českých rapových person na vzestupu. Pokud ještě nesleduješ FRESH RELEASE, klikni sem.

NIKØTIN – SYNTH CITY

NIKØTIN pokračuje ve svých fialových neonových singlech a po Nelituju přichází Synth City. Pomalá atmosférická novinka připomíná soundtrack k temným superhrdinským filmům, text je ale spíše konkrétní a zní jako žalozpěv pro noční život největšího západočeského města. 

Plzeňský rapper již několikrát dokázal, že mu vyhovuje nesčetně rapových poloh. Dokáže rapovat na opravdu rychlé BMP do rave beatu, stejně tak ale zní vkusně i na pomalých, pomalu baladických melodiích. Jak bude znít jeho další projekt, je vcelku neurčité. Už jen proto, že poslední singly zní různě. Určitě to ale bude stát za to.

Brabiček x blanc – Jen Tak Beat

V případě, že tě dohání podzimní blues, je fajn si poslechnout někoho, kdo má konstantně dobrou náladu. Zvládá nejančit, nenechat se stresovat, dát si oddechovku a chill. Nový track Jen Tak Beat od Brabička a blanca tě prostě nechá jen tak být.

Doporučeno
Kdyby chtěl, zhypnotizuje tě i přes telefon. „Hypnóza je nástroj. Je nezávadná, ale dá se zneužít,“ říká Jakub Kdyby chtěl, zhypnotizuje tě i přes telefon. „Hypnóza je nástroj. Je nezávadná, ale dá se zneužít,“ říká Jakub 22. března 2024 9:00

Pánové z jednoho z nejaktivnějších mladých rapových labelů se ve videoklipu podporují back-to-back, a to jak na mikrofonu, tak na klasických brněnských spotech před kamerou. Naučí tě, jak nechat beat správně dýchat, a seznámí tě s vlastními volnočasovými aktivitami. Upřímně, takto navečer nechci slyšet ani nic jiného. A ty jistě také ne.

Domů
Sdílet
Diskuse