Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
2. října 2022 16:05
Čas čtení 1:05

Z Prahy rovnou na Madagaskar. Z Česka začala létat přímá linka na největší ostrov Afriky

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Z Prahy rovnou na Madagaskar. Z Česka začala létat přímá linka na největší ostrov Afriky
Zdroj: Unsplash/karimjy LOULOUA/volně k užití

Nasednout na pražském letišti a přistát až na Madagaskaru. Takto budou od nynějška cestující létat díky cestovní kanceláři Čedok.

Čedok začíná létat z Prahy do Madagaskaru. O nových přímých letech informovala cestovní kancelář v tiskové zprávě. První cesta byla uskutečněna v sobotu 1. října letadlem Boeing 787-9 Dreamliner letecké společnosti Neos. Dle společnosti byl let v sobotu třetím nejsledovanějším na webu Flightradar24.

2. října 2022 7:38 Čas čtení 0:47 V anglické zoo se narodila mláďata vzácné fosy. Jedná se o jednu z nejnepolapitelnějších šelem na světě V anglické zoo se narodila mláďata vzácné fosy. Jedná se o jednu z nejnepolapitelnějších šelem na světě

O plánovaném letu jsme tě informovali v dubnu. Tehdy se počítalo s tím, že Prahu spojí s Madagaskarem aerolinka LOT Polish Airlines. Nakonec se ale cestující svezli linkou italského dopravce.

„Slavnostně zahajujeme přímé charterové lety z Prahy na africký ostrov Madagaskar, kam se nikdy dříve z České republiky nelétalo. První klienti Čedoku tak mohou objevit nádherné pláže a přírodu v oblasti Nosy Be nebo mířit na některý z poznávacích zájezdů, které jsme pro ně připravili,“ uvedl ředitel charterových zájezdů Čedoku Miroslav Kubáč.

„První let je téměř kompletně vyprodaný a postupně se plní i další termíny. Poptávka je jak po klasické odpočinkové dovolené v exotice, tak po okruzích, během kterých cestovatelé navštíví i hlavní část ostrova,“ okomentoval zahájení provozu.

letadlo
Zdroj: Unsplash/Kevin Woblick/volně k užití (ilustrační foto)

Přímý let míří na největší ostrov Madagaskaru Nosy Be a jeho mezinárodní letiště Fascene, který trvá bez mezipřistání 10 hodin. Létat se bude exkluzivně letadlem aerolinky Neos s kapacitou 359 cestujících ve dvou třídách – 331 v ekonomické části a 28 v business třídě. Cestovní kancelář dále nabízí až do konce letošního roku zájezdy s odletem každou sobotu. Poslední odlet je naplánován na 31. prosince.

26. března 2024 11:00 Čas čtení 6:20 REPORTÁŽ: Obědval jsem v „nejhorší restauraci v Brně“ podle turistů. Zjistil jsem, že mám asi nízký standard REPORTÁŽ: Obědval jsem v „nejhorší restauraci v Brně“ podle turistů. Zjistil jsem, že mám asi nízký standard

„Jsme velmi rádi, že společně s cestovní kanceláří Čedok můžeme nabídnout přímé dálkové spoje z letiště Praha do exotických destinací. Pro nadcházejí zimní sezónu očekáváme opět zvýšený zájem Čechů o exotické destinace a otevření přímého leteckého spojení tento trend ještě více povzbudí,“ řekl ředitel leteckého obchodu pražského letiště Jaroslav Filip.

Domů
Sdílet
Diskuse