Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
3. října 2022 8:35
Čas čtení 0:56

Putin má minimálně tři dvojníky, tvrdí Ukrajina

Kategorie:
News
Uložit Uložené

Podle šéfa ukrajinské rozvědky Kyryla Budanova má Putin minimálně tři dvojníky. Jednat se má o důstojníky FSB.

Ruský prezident Vladimir Putin má minimálně tři dvojníky. Tvrdí to ukrajinská rozvědka. Podle šéfa ukrajinské zpravodajské služby Kyryla Budanova by se mělo jednat o pracovníky ruské tajné služby FSB. Dvojníci podle něj nejsou u Putina nic nového ani neobvyklého, řekl v rozhovoru s novinářkou Natalijou Mocejčukovou.

„Osobně nejsem žádný expert na Putina,“ řekl Budanov. „Ale pokud jde o mě, osobně určitě dokážu rozeznat hned tři dvojníky. Kolik jich ve skutečnosti je, je otázka. Je potřeba do věci proniknout trochu hlouběji,“ uvedl v rozhovoru.

Kromě toho podle něj v Kremlu existuje i řada hlasů, které byly proti útoku na Ukrajinu. Někteří si prý uvědomovali, že by invaze mohla mít nechtěné následky. Finální rozhodnutí ale bude vždy ležet na prezidentu Putinovi. 

Vladimir Putin, 21. září 2022.
Vladimir Putin, 21. září 2022. Zdroj: TASR/AP

„Byly mu poskytnuty pouze informace, které chtěli, aby viděl. Kromě toho došlo k určitým kremelským vnitřním rozbrojům, které měly na konečné rozhodnutí silný vliv,“ uvedl Budanov v rozhovoru.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Nejedná se přitom o první spekulaci, že by Vladimir Putin mohl mít dvojníka, případně více. Ty se objevily například po jeho květnových vystoupeních v médiích. Podle médií se mohlo jednat o zinscenované projevy, případně na ně mohl Kreml místo prezidenta poslat „náhradu“. 

Zdroje z britské zpravodajské služby MI6 také uvažovaly, že je Putin vážně nemocný, a pokud by zemřel, veřejnost by se informace dozvěděla až měsíce po jeho smrti. „Putin je vážně nemocný, a když zemře, jeho smrt budou zatajovat týdny, ne-li měsíce,“ řekl serveru Mirror zdroj z tajných služeb.

Domů
Sdílet
Diskuse