Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. května 2022 19:22
Čas čtení 0:34
Tereza Patočková

Pokud Putin zemře, nedozvíme se to možná i měsíce, tvrdí zdroje z britské tajné služby

Pokud Putin zemře, nedozvíme se to možná i měsíce, tvrdí zdroje z britské tajné služby
Zdroj: TASR/AP/Kremlin Pool
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ VLADIMIR PUTIN ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Vysocí představitelé MI6 uvádí, že ruský prezident byl nedávno vážně nemocný a že pokud zemře, bude jeho případná smrt pravděpodobně utajena. Nedávná vystoupení v médiích byla dle zdrojů údajně předem nahrána.

V případě, že by Vladimir Putin zemřel, by jeho smrt podle zpravodajských zdrojů zůstala utajena až po dobu týdnů, ne-li měsíců. Zdroje z britské tajné služby MI6 se touto teoretickou možností začaly zabývat kvůli rostoucím mediálním spekulacím, že je Putin vážně nemocný a podstupuje léčbu rakoviny. Uvedl to server Mirror.

Vysocí představitelé MI6 uvádí, že ruský prezident byl nedávno vážně nemocný a že pokud zemře, bude jeho případná smrt pravděpodobně dlouhou dobu utajována.

Doporučeno
Obrazem: 10 nejlepších fotografií z uplynulého týdne Obrazem: 10 nejlepších fotografií z uplynulého týdne 29. května 2022 18:30
Vladimir Putin
Zdroj: Andrei Gorshkov, Sputnik, Kremlin, AP, TASR
Doporučeno
„Synek mě prosí, ať zavolám Putinovi, aby zastavil válku.“ Utíkáme kvůli dětem, popisují ukrajinské uprchlice (Reportáž) „Synek mě prosí, ať zavolám Putinovi, aby zastavil válku.“ Utíkáme kvůli dětem, popisují ukrajinské uprchlice (Reportáž) 26. května 2022 11:30

Nedávná vystoupení v médiích byla údajně dle zdrojů tajné služby pravděpodobně předem nahrána, píše The Sun. Spekulovalo se také o tom, že na moskevské přehlídce ke Dni vítězství začátkem tohoto měsíce byl prezidentův dvojník.

„Putin je vážně nemocný, a když zemře, jeho smrt budou zatajovat týdny, ne-li měsíce,“ řekl serveru zdroj z tajných služeb. „Je zde také možnost, že už mrtvý je,“ dodal. Zároveň upozornil, že takové informace se teď nedají zjistit.

Domů
Sdílet
Diskuse